Lucrări de extindere a terminalelor de plecări şi sosiri la Aeroportul Internațional...

Lucrări de extindere a terminalelor de plecări şi sosiri la Aeroportul Internațional Craiova. A fost semnat contractul

2.649
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a terminalelor de sosiri și de plecări ale Aeroportului Internațional Craiova (AIC) a fost semnat, vineri, valoare investiției fiind de aproximativ 6.400.000 de euro, inclusiv TVA.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, constructorul care a câștigat licitația este din Craiova și va trebui ca în maximul doi ani să termine lucrările de extindere.

„Putem spune că, din acest moment, intră în linie dreaptă o nouă investiție importantă a Consiliului Județean Dolj, vizând un obiectiv esențial pentru toată Oltenia. Câștigătoarea licitației, o societate din Craiova, și-a asumat ca, în mai puțin de doi ani, să definitiveze întregul demers, care presupune proiectarea, dar și construirea celor două corpuri de clădire prin care vom extinde actualele terminale de plecări și de sosiri de la Aeroportul Internațional Craiova.  Vorbim despre un proces investițional semnificativ și din punct de vedere al valorii, care se apropie de 30 de milioane de lei, fonduri asigurate integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj. În egală măsură, este o intervenție absolut necesară, având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor care trec anual prin terminalele aeroportului nostru”, a declarat Prioteasa.

Volumul de activitate a crescut în mod spectaculos, pe Aeroportul Craiova, mai rapid decât se așteptau autoritățile, mai spune șeful CJ Dolj.

„Dacă AIC a stabilit anul trecut un nou record de trafic, cu peste 493.000 de călători, în 2019 estimăm că va depăși această performanță, în condițiile în care, în primul semestru, s-au înregistrat cu aproape 8.000 de pasageri mai mult decât în primele șase luni din 2018. Tocmai pentru a răspunde cât mai prompt necesităților impuse de evoluția remarcabilă a aeroportului, am lansat această investiție în urma căreia suprafața totală a celor două terminale va crește cu peste 2.200 de metri pătrați, adică aproape o treime din capacitatea actuală. Împreună cu dotările suplimentare pe care le vom asigura, noua structură va permite AIC să proceseze 1.150.000 de pasageri anual. Venim astfel în acord cu concluziile unui studiu de trafic realizat în 2018 de către o firmă specializată de consultanță în aviație, care indica faptul că în 2020 ar putea fi depășit pragul de 900.000 de călători”, a mai spus Ion Prioteasa.

De asemenea, se află într-un stadiu avansat al procedurii de atribuire și demersul care urmărește modernizarea și extinderea parcării AIC până la o capacitate de aproximativ 500 de locuri, demers care presupune alte 2,6 milioane de lei investite din bugetul CJ Dolj.

Contractul „Proiectare și execuție lucrări aferente obiectivului de investiții «Extindere terminale plecări și sosiri la Aeroportul Craiova»“ a fost atribuit prin licitație societății comerciale Eldiclau SRL, la o valoare de 29.987.068 de lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de realizare de 20 de luni.



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    240

    Babauri cu 900 de mii de pasageri in 20-20 Ca sa dublezi nr. intr-un an, trebuie inca pe atatea zboruri cate sunt azi, sau inca 2 companii aeriene care sa aiba cate minim 10 zboruri.

  2. #2
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1812

    @atrium
    Nu sunt babauri, aeroportul are potențial de creștere,
    iar odată date în folosință noile terminale, actualul terminal – care a fost proiectat și construit în 1959 și doar renovat în 2010 – va fi folosit pentru puține curse, noile terminale urmând să preia majoritatea traficului.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.