DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lucrările de reabilitare a Colegiului Național „Carol I” și a Operei Române Craiova sunt tergiversate pentru că Ministerul Dezvoltării nu a constituit comisia de avizare a proiectului, susține primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Acesta s-a arătat indignat de atitudinea responsabililor de la centru, de care depinde continuarea demersurilor pentru salvarea clădirii, dar și de faptul că situația colegiului este folosită în scop electoral de pretendenții la funcția de primar al Craiovei.  

Lucrările la Colegiul Carol I sunt întârziate din cauza întârzierilor de la Guvern, de la Ministerul Dezvoltării. Este inadmisibil să aștepți constituirea unei comisii. Este ca și cum noi am avea o licitație la autobuzele electrice, și nu s-ar putea face că nu a făcut primarul comisia pentru asta”, a explicat edilul Mihail Genoiu, în cadrul unei conferințe de presă.  

Documentația de reabilitare a Colegiului Național „Carol I” a fost înaintată către CNI în 2018, dar pentru că avea deja o vechime de patru ani, compania a cerut reactualizarea documentației. Atunci, s-a constatat că unul din corpurile care fuseseră reabilitate în anii 2008-2009, cel de la intrarea elevilor în colegiu, s-a deteriorat în timp. „Studiul a trebuit să fie reluat cu această aripă a colegiului. Acest lucru a însemnat expertiză tehnică la structura de rezistență și modificarea în totalitate a proiectului”, a spus primarul.

În 2019, documentația a fost finalizată și depusă pentru avizare la Ministerul Culturii, dar și aici a fost întoarsă de câteva ori. ”Pe data de 10 octombrie, comisia tehnică a CNI a avizat, în sfârșit, această documentație”, a mai spus Genoiu. 

În prezent, demersurile sunt blocate la Ministerul Dezvoltării, fiindcă nu a fost stabilită componența comisiei de avizare a proiectului. Edilul a precizat că atât respectiva comisie a Ministerului Dezvoltării, dar și alte trei ministere – Ministerul Culturii (pentru că este implicată și Opera Română), Ministerul de Finanțe (de unde vin banii) și Ministerul Justiției (care se asigură că totul este legal) vor trebui să dea avize favorabile pe proiect.. „Aceste lucruri se pot întâmpla, dacă guvernul dorește, într-o lună, un an sau poate și mai mult”, a apreciat edilul .

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.