DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, prezent fiind pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, că pe ambele tronsoane se observă progrese, în privința realizării lucrărilor, comparativ cu ultima dată când el a ajuns în zonă. 

Orban a mai precizat că ori de câte ori va veni în județul Dolj va vizita și șantierul drumului expres pentru a se convinge de stadiul lucrării.

„Am spus că de fiecare când voi veni în judeţul Dolj, în Craiova, voi fi prezent pe șantier ca să văd cum progresează lucrările, care este organizarea, mobilizarea și ritmul de lucru. Ca ministru al transporturilor, în 2008, am realizat studiul de fezabilitate și am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, repet, în 2008. Din 2008 până în urmă cu aproximativ doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic privitor la drumul expres. Iată că astăzi prinde viață. Două tronsoane sunt în execuție – tronsonul 1 și tronul 2. Progresul pe acest tronson, tronsonul 1, este de 13%, iar pe tronsonul 2 progresul este de peste 30%”, a declarat Orban.

În privința celorlalte două tronsoane, Orban a amintit că a fost desemnată firma care se va ocupa de lucrări, dar nu a fost semnat contractul întrucât după licitație au fost depuse și contestații.

„Mai avem două tronsoane – tronsonul 3 și tronsonul 4. Pentru ambele tronsoane, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a finalizat licitația și a desemnat câștigătorul. A fost desemnat câștigătorul care a avut cea mai bună ofertă, cu cel mai bun preț și care și-a şi demonstrat capabilitatea tehnică în construcția tronsonului 2. Nu s-a putut semna contractul până astăzi, pentru că o companie care a participat la licitație a contestat licitația – e vorba de China Railway, o contestație neîntemeiată, care nu are nicio bază și care sperăm să fie soluționată cât mai repede de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor”, a mai spus premierul.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.