Mai avem de așteptat până vom putea vedea meciuri pe stadion

Mai avem de așteptat până vom putea vedea meciuri pe stadion

15.033
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Stadionul nu va fi gata pe 21 iulie, așa cum anunțase Compania Națională de Invetiții (CNI), iar data finalizării încă nu se știe. Cert este că mai este de lucru, iar primarul Mihail Genoiu este de părere că recepția lui ar trebui amânată până la anul pentru a fi preluat în cele mai bune condiții. Vă spun sincer cum văd lucrurile. Dacă aș fi CNI, nu aș forța să-l iau anul ăsta, ci să-l iau perfect. Orice forțare de preluare poate crea probleme. Prefer mai târziu, dar să fie semnalate toate amănuntele care pot apărea. Eu așa stau grămadă pe constructor să verific tot ce se realizează. Nu neg că este o șansă foarte mare cu un constructor foarte serios, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să verifici totuși“, a declarat Mihail Genoiu într-o conferință de presă.

Deși au început lucrările la finisaje, până se vor putea ține meciuri pe teren mai este cale lungă. „Se lucrează la finisaje, ceea ce este foarte dificil. Am văzut cu mare admirație că materialele sunt de cea mai bună calitate, ceea ce nu am văzut pe multe șantiere. Stadionul poate funcționa, nu știu exact, de când este predat la primărie, dar predarea la primărie nu e o treabă simplă, astfel încât să jucăm fotbal imediat pe el. După ce îl preluăm, trebuie să aprovizionăm cu dotările necesare. A sosit săptămâna aceasta lista cu dotările necesare pentru funcționarea stadionului: porți, plase, fanioane, trasarea gazonului, tot ce nu este prins în proiectul CNI, trebuie să facem noi“, a adpugat edilul șef.

În plus, o parte dintre spațiile de pe stadion vor fi predate nefinalizate primăriei Craiova care va fi nevoită să le amenjeze. „Mai este de lucru, sunt lucrări destul de multe. Vreau să lămuresc și cred că nimeni nu a discutat de acest lucru. Trebuie să facem o diferențiere foarte clară între momentul în care CNI face recepția de la constructor și momentul în care se face inaugurarea. Când CNI va prelua acest amplasament de la constructor, va fi o perioadă și o procedură în care va fi predat primăriei. De abia după aceea primăria poate să intervină asupra unor spații care nu sunt predate în formă finală. Este vorba de loje, hotel, restaurant si de la etajul 1 și de la etajul 2. Ele sunt luate în formă brută. Primăria, ca să facă o procedură pentru a le concesiona, trebuie să aibă stadionul în proprietate. Din momentul în care avem stadionul în proprietate, va dura o perioadă până când el va fi finalizat“, a mai spus Mihail Genoiu.

Stadionul din Craiova va fi primul care va fi omologat FIFA de la bun început. „Nu am informația exactă dacă avizul FIFA vine odată cu recepția CNI. Dacă avizul FIFA vine în același timp, va trebui ca CNI să facă recepția, după care să facă o predare către noi, noi să facem investițiile și abia atunci să se obțină avizul FIFA de funcționare. Oricum, e o procedură care se face pentru prima dată în țară, este primul stadion care se face cu omologare FIFA de la început”, a precizat primarul.

 

5 COMENTARII

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   21-06-2017
  Mesaje
  7

  Sa il termine cand oi zice eu

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   13-03-2014
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  25

  De ce nu ma mira ?

 3. #3
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-12-2005
  Locatie
   1Mai
  Mesaje
  1665

  O sa fie inaugurat cand o sa fie Achitati si Olga/Rotaru/Dragnea !!!

 4. #4
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2823
  Citat Mesaj initiat de █ VeNoM™ █
  O sa fie inaugurat cand o sa fie Achitati si Olga/Rotaru/Dragnea !!!

  Sunt minciuni. Stadionul nu e gata pentru că a fost construit greșit, iar acum trebuie reparat dezastrul, nu ce minciuni spun Genoiu, Olga și restul găștii.
  E vorba și de erori de construire care pun în pericol grav viața spectatorilor. Firma cea serioasă a ignorat proiectul și normele de siguranță. Au aviz de la ISU , nu au respectat normele UEFA șamd. Sunt erori grave.
  Ăștia mint cu tupeu , dar informațiile despre nenorocirea astea sunt chiar pe saitul Ministerului Dezvoltării, deci nu sunt abureli de presă.
  Uite aici, ca să nu mai căutați voi:
  http://www.prosport.ro/sport-life/special/incredibil-au-gresit-stadionul-arena-craiova-52-6-milioane-euro-reparata-inainte-inaugurata-normele-isu-corespund-construit-etaj-arena-rezista-vant-incadra-costuri-micsorata-10-metri-16588674
  Nu numai că sunt erori care ar putea duce la moartea multor oameni, dar a costat cu vreo 8 milioane de euro mai mult ca stadionul din Cluj, care e la fel de mare.
  Asta e. Multe minciuni, nemernicie și hoție. S-a întârziat cu un an, dar să ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă l-ar fi dat în folosință când ar fi dorit ei, dacă pereții, construiți necorespunzător, s-ar fi prăbușit peste oameni la un vânt mai tare.
  Văd că se dau minciunile acestui Genoiu, dar nu se scrie nimic despre Prâsnel Claudiu, deputatul USR, cel care a semnalat guvernului aceste erori grave (reclamație cu care guvernul PSD a fost de acord).

 5. #5
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2823
  Citat Mesaj initiat de emanuel1234
  De ce nu ma mira ?

  Am scris mai sus motivele reale pentru care nu e gata, nu minciunile lui Genoiu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.