Mai mulți copii din Băilești, Sopot și Predești în tabără gratuită la...

Mai mulți copii din Băilești, Sopot și Predești în tabără gratuită la munte

9.730
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Copiii din localitățile doljene Predești, Sopot și Băilești, înscriși în proiectul ,,Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!”, desfăşurat de fundaţia World Vision, merg, în această perioadă, în tabăra „Licăr de lumină” organizată la Centrul Cultural Social „Sf. Cruce”, de la Caraiman, Buşteni.

Timp de şase zile, copiii iau parte la activităţi pe cât se poate de variate şi creative, special gândite pentru a le stârni interesul şi a le oferi oportunităţi de învăţare şi dezvoltare: pictură, creaţie, jocuri, competiţii sportive, drumeţii, studiu biblic, filme tematice, foc de tabără.

Acțiunea a demarat în iunie și se va termina în august. S-au organizat serii săptămânale, fiind vorba de 184 de copii din clasele primare şi gimnaziale înscrişi în proiectul ,,Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!”.

„La atelierul de pictură, copiii învaţă care sunt paşii esenţiali în realizarea unei picturi, cum să combine culorile şi să acorde atenţie la detalii. Bucuria îşi face tot mai mult simţită prezenţa pe măsură ce lucrările capătă contur şi copiii devin mândri de ce au realizat. La fel de încântaţi s-au arătat şi de atelierele de creaţie unde au realizat brăţări, lanţişoare sau diferite produse folosind tehnica quellingului”, au menționat, într-un comunicat de presă, reprezentanții World Vision.

Drumeţiile sunt cele care le stârnesc cel mai mult curiozitatea. Copiii îşi arată personalitatea de mici exploratori. Le place să pună întrebări, să admire priveliştea şi să descopere muntele.

„Atunci când obosesc se aşteaptă şi se ajută unii pe alţii, experienţa fiind una care îi uneşte foarte mult. Fiecare serie de până acum s-a bucurat să ajungă şi să vadă Cascada Urlătoarea, din Munţii Bucegi, vestită pentru frumuseţea ei.   Întâlnirile pe teme creştine, rugăciunile la care copiii participă dimineaţa şi seara, orele de studiu biblic, filmele tematice îi ajută pe copii să-şi corecteaze anumite comportamente, să înveţe si sa deprindă valori morale, precum empatia, bunătatea, sprijinul reciproc care să îi ajute şi să-i ghideze în viitor. La final, copiii îşi iau angajamentul de a fi mai buni unii cu alţii şi de a respecta cele învăţate în tabără”, se mai arată în comunicat.

Momentul mult aşteptat este cel al premierii. În funcţie de vârsta şi de implicarea fiecăruia, copiii primesc premii de care să se bucure la întoarcerea acasă: lego, puzzle, șah, remi, monopoly, jocuri educative. Bineînţeles că ultima seară este dedicată focului de tabără, cu multă voie buna şi depănat amintiri!

Proiectul ,,Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni.

Proiectul vizează livrarea unor servicii integrate și centrate pe nevoile educaționale ale copiilor din grupurile vulnerabile identificate la nivelul celor patru școli partenere, din jud. Dolj și Vaslui, în vederea facilitării accesului la educație și reducerii părăsirii timpurii a școlii.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.