Maria Schutz, la un pas de o nouă condamnare la închisoare

Maria Schutz, la un pas de o nouă condamnare la închisoare

4.384
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Fostul consilier județean, Maria Schutz este la un pas de o nouă condamnare. La sfârștiul anului trecut a primit o sentință de 7 ani de închisoare cu executare pentru fraudarea fondurilor europene. Schutz a contestat decizia la Curtea de Apel, iar magistrații au amânat soluționarea până la jumătatea lunii viitoare.

 

Maria Scutz, aflată în spatele gratiilor după ce a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru falimentarea Serelor Codlea, este acuzată că a obținut ilegal 919.473 lei prin intermediul firmei SC Izamar SRL, cu ajutorul unei angajate APIA Dolj. „După ce s-a asigurat că sistemul informatic nu mai poate detecta erori sancţionabile, la data de 20.07.2008, inculpata Mihaela Bunciu a listat formularul P1 – Raport de control administrativ, prin care se atesta că datele referitoare la dosarul fermierului S.C. IZAMAR S.R.L. nu prezintă erori în sistemul informatics. Ulterior, dosarul a fost preluat de inculpatul Cercel Dan Alexandru, desemnat cu efectuarea celui de-al doilea control administrativ, care a confirmat, acţiunile executate cu încălcarea reglementărilor legale de către inculpata Bunciu Mihaela, fără să fi verificat corespondenţa dintre valorile suprafeţelor menţionate ca declarate de fermier cu cele consemnate de acesta în declaraţia ataşată cererii de plată”, se arată în comunicatul DNA.

foto:profit.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.