DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu solicită Consiliului Județean Dolj și celorlalte două consilii din Iași și Cluj, să preia inițiativa în cazul proiectelor privind spitalele regionale, considerând că autoritățile județene ar trebui să pregătească documentația în acest sens pentru a nu se mai pierde timp.

Marian Jean Marinescu este de părere că ar trebui modificat Programul Operațional Regional astfel încât proiectele privind construirea spitalelor regionale să fie scrise și depuse direct de către beneficiari.

„Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să întocmească studii de fezabilitate și să scrie proiecte pentru finanțarea construirii, prin Programul Operaţional Regional (POR) al UE, a unor spitale în Craiova, Iași şi Cluj Napoca. Proiectele trenează, iar Ministerul Sănătății nu arată nici un interes în demararea lor. De aceea, solicit consiliilor judeţene din cele trei județe să preia inițiativa și să pregătească documentaţia pentru proiectele de spitale; solicit Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, Ministerului Sănătăţii și Guvernului să accepte ca aceste proiecte să fie derulate de beneficiari, adică de Consiliile Județene din Craiova, Iași și Cluj Napoca; solicit Guvernului să modifice Programul Operațional Regional, astfel încât proiectele să fie scrise și depuse direct de beneficiari”, a precizat europarlamentarul de Dolj.

Acesta consideră că se impune și implicarea Corinei Crețu în rezolvarea situației, solicitându-i acesteia să ia toate măsurile legale prin care să permită consiliilor județene să întocmească proiectele respective.

„Solicit Comisarului pentru Politica Regională, Corina Creţu, să aprobe în cel mai scurt timp aceste modificări de proceduri. În cazul în care Guvernul României nu este de acord cu aceste modificări, cer Comisarului Corina Crețu să ia toate măsurile legale la nivelul Comisiei Europene pentru a permite Consiliilor Județene să depună aceste proiecte de finanțare, în calitate de beneficiari”, a mai spus Marinescu.

Marian Jean-Marinescu a cerut un răspuns scris din partea Ministrului Sănătății Sorina Pintea și a Comisarului Corina Crețu în următoarele două săptămâni, dând asigurări că are și recomandări cu privire la rezolvarea situației, dacă i se va solicita să se implice.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.