Medic din Craiova, „aproape în șoc hipotermic” la ușa ministrului Sănătății. Pintea...

Medic din Craiova, „aproape în șoc hipotermic” la ușa ministrului Sănătății. Pintea nu a mai primit-o la o întâlnire deja stabilită

6.299
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un medic de la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova, Livia David, a povestit printr-o postare pe Facebook cum ministrul Sănătății, Sorina Pintea nu a mai primit-o în birou, deși chiar ea stabilise ora întâlnirii. Medicul din Craiova, alături de alte două colege au mers la minister, joi, pentru a discuta despre problemele legate de activitatea din insituția medicală craioveană, reușind să depună la secretariat un memoriu prin care gărzile să devină vechime.

Medicul Livia David a povestit despre experiența pe care a avut-o, joi, la minister, pe pagina sa de Facebook. Deși doctora trebuia să discute cu ministrul Sănătății despre anumite probleme, acest lucru nu a mai fost posibil întrucât nu a fost primită.

„Sunt atât de obosită încât, pur si simplu, nu pot sa înlătur din capul meu întrebarea obsesivă „De ce?” Ce poate determina un ministru sa ne cheme de la câteva sute de kilometri si apoi sa nu te mai primească? Ce motivație interioară sau ce factor exterior poate declanșa această reacție?Aceasta încălcare(fără precedent, zice-se) a protocolului și politeței? Încerc să găsesc o explicație în textul memoriului pe care din fericire, l-am înregistrat la secretariat prin bunăvoința domnilor secretari de acolo. Niste tineri de toata isprava, care au făcut tot posibilul sa ne faca așteptarea mai plauzibilă. Au încercat până în cea din urmă clipă să ne rețină..să ne explice că Doamna Ministru a revenit la serviciu abia azi. Nu prea pricep ei ce e cu noi, căci memoriul are atașată lista de 2000 de aderenți. Nu prea pot să scrie în registru toate numele..mă întreabă dacă nu suntem ceva..sindicat, ONG, asociație.. nu suntem, îi răspund . Suntem doar niște medici ce dorim ca Ministrul Sănătății să ne sprijine un demers legal. Doar atât. Nu pensii speciale, nu fonduri pentru te miri ce cauză pseudoștiințifică, nu ordonanța de urgență!”, a scris medicul din Craiova.

În speranța că va discuta cu ministrul Sorian Pintea despre probleme legate de activitatea derulată în spitalul din Craiova, medicul a așteptat ore întregi pe hol, în frig, „aproape în șoc hipotermic”, a povestit acesta. Pe Laura David au însoțit-o alte două colege și i-au stat alături până la final.

„După ora 17, ora stabilită de dumneaei pentru întâlnire, clipele au trecut cumplit de greu. Dacă ar fi răspuns la mesaje, dacă ar fi trimis pe cineva, dacă ar fi dat măcar un semn, cât de mic, probabil ar fi trecut mai ușor!! Și dacă ar fi avut o anticameră în care să putem aștepta, nu holul ăla absolut sinistru, nezugrăvit de zeci de ani, în care frigul te cuprinde după primele cinci minute de așteptare…e de fapt casa scărilor…nu e un hol. Ni se spune că trebuie să avem răbdare.. alții bântuie pe aici de ore bune. După prima jumătate de oră de așteptare si de tăcere din partea Cabinetului, cele două colege ale mele vor să plecam. Le înțeleg…e absolut umilitor ce se întâmplă. Dar avem o datorie…față de cei 2.000 de medici ce au semnat ca gărzile să fie vechime. Eu una nu vreau să plec..chiar nu vreau..de va fi să stau până la 12 în minister, tot o să vreau să o văd pe Doamna Ministru. Din solidaritate, acceptă și colegele..iar minutele trec greu, căci afară s-a întunecat iar frigul e din ce în ce mai intens..deja a trecut o oră.. niciun mesaj, nicio vorba! Nici măcar nu pot gândi.. aș fi vrut să o văd în alte condiții. Nu așa, aproape în șoc hipotermic și cu simptome clare de hipoglicemie! Le gonesc acum eu pe fete..dar nu vor să plece. Au rămas pentru mine și pentru cei 2.000 de colegi”, continuă medicul povestea despre exepriența de la Ministerul Sănătății.

Într-un final, întrucât trebuia să ajungă la trenul care o aducea în Craiova, doctora a plecat de la Minister, urmând ca pe 15 decembrie să facă public răsunsul cu privire la memoriul depus.

„Mai trece o jumătate de oră.. ca un fulger, îmi trece prin cap că ultimul tren nu știu când pleacă..nu pot rămâne..pacienții sunt programați de vreo trei luni! Aș rezista..am găsit prin poșetă o cutiuță de dropsuri de vreo 10 grame..când o deschid, fetele îmi mulțumesc ca și cum le-ar fi dăruit un adevărat festin..probabil le este foame..eu nu simt decât frigul. Mai am o oră până la tren..trebuie să plec! Să plecăm!! Secretarului nu ii vine sa creadă că o facem…dar chiar nu îmi bat joc de pacienții mei! Dragi colegi, noi atât am putut! Acum vom vedea…pe 15 decembrie vom face public răspunsul Ministerului. După aceea, vedem!”, a încheiat medicul Laura David, povestea.

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7183

  Ma mira un astfel de articol. Aveti voie sa scrieti de rau de pesedeu? .. .. e cam cu nuanta de rau articolul..

 2. #2
  0-day Member
  Data de inscriere
   26-01-2007
  Mesaje
  11

  Sa vezi cum e sa stai si sa astepti 7-8 ore la urgenta si sa nu te bage nimeni in seama, doamna doctor… sau in oricare sectie a spitalului sau lagar de exterminare sau ce o fi el, daca nu dai bani…
  Va dati seama, a asteptat o ora si deja avea simptome de hipotermie si hipogliceme… si hipobuzunaregoale probabil, nu le mai indesase nimeni bani in buzinar de cateva ore.

 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   23-05-2008
  Mesaje
  274

  De ma baieti si fete, daca votati cu socialistii sau nu votati deloc, suferim toti, de la mic la mare :-).

  Nota. Nu ma refer la Doamna Doctor Livia David ca ar sustine sau nu aceasta politica ucigasa si acest partid, ma refer la romani.

  Referitor la situatia de fata, ce sa te astepti de la pesedisti? Eu nu am intalnit nici un om de caracter care sa si fie un pesedist de top. De a fi crestin nici nu mai vorbim. Anticrestini mai exact. Se mai pot schimba, ca si Sfantul Pavel din Biblie. Speranta moare ultima :-).

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.