Medic din Craiova, salvat de colegii din Slatina

Medic din Craiova, salvat de colegii din Slatina

2.106
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Săptămâna trecută ortopedul craiovean Cornel Mercuţ a suferit un accident vascular, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a însemnat salvarea lui.

Ajuns la limita timpului în care se poate face trombiliza, medicul a fost supus procedurii, iar acum este deja acasă, refăcut complet, potrivit gazetanoua.ro.

„A venit în fereastra terapeutică în care se poate face trombiliza, dar la limită. Dacă mai întârzia, nu-i mai puteam face. Medicul de gardă a fost anunţat de la Craiova, m-a anunţat şi pe mine şi am stabilit să-i facem tromboliză domnului doctor. Nu avea nicio leziune de necroză cerebrală şi a arătat un istoric ce permitea să-i facem această procedură. Deja este acasă, a plecat bine, pe propriile-i picioare”, ne-a declarat neurologul slătinean, Renică Diaconescu.

Prima tromboliză făcută la Slatina s-a realizat la sfârşitul lunii iulie, când un bărbat de 71 de ani, ce suferise un accident vascular, şi-a revenit în două ore de la aplicarea procedurii. Astfel, un om ce era condamnat să fie o legumă a plecat acasă pe picioare.

„Este a cincea tromboliză pe care o facem în două săptămâni, toate sunt cu succes. Suntem puţin îngrijoraţi să nu rămânem fără substanţe, dar în ultimul trimestru vom cere o suplimentare de fonduri. Nu cred că vor fi probleme să ni se aprobe”, a adăugat medicul neurolog Renică Diaconescu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.