Medicamente mai ieftine?

Medicamente mai ieftine?

16.792
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Sănătății a propus, ieri, într-o dezbatere, noile modificări cu privire la prețul medicamentelor, astfel încât să fie mai ieftine. Cu toate acestea, producătorii nu sunt de acord cu acest lucru, întrucât ar putea însemana retragerea unor tipuri de medicamente din farmacii.

Conform Digi24, Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat despre această situație, faptul că: „Am inițiat dezbaterea pentru a ajunge la o concluzie, totul pentru spre binele pacientului, am avut crize, discontinuități în aprovizionări, vrem să facem lucrurile astfel să nu mai avem astfel de probleme. La imunoglobulină am propus noi modificări, ordinul spune foarte clar vrem să facem prețuri la imunoglobulină ca și la vaccinuri, nu dorim să mai avem discontinuități”.

Astfel, această schimbare, respectiv scăderea prețului medicamentelor cu 35%, va avea avantaje, dar și dezavantaje. Avantajul este faptul că mulți pacienți vor plăti mai puțin pentru unele medicamente, însă, ar putea fi anumite tipuri, care nu se vor mai găsi în farmacii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.