Mihai Fifor, la Craiova: „Nu ne gândim la reluarea stagiului militar obligatoriu”

Mihai Fifor, la Craiova: „Nu ne gândim la reluarea stagiului militar obligatoriu”

1.851
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vorbit miercuri, la Craiova, despre reluarea stagiului militar obligatoriu. La ora actuală este puțin probabil acest lucru, ideea nefiind pusă în discuție la nivel politic sau în Guvern, a afirmat Fifor.

Discuții despre acest lucru au avut loc doar între cei din domeniul militar, interesați să formeze o bază pentru Armata Română. „Am văzut că s-a rulat foarte mult această informaţie referitoare la stagiul militar, pe parcursul zilei de ieri. Unii au înţeles-o exact cum am declarat, alţii au dorit să dea nişte tuşe la declaraţia mea, dându-I o altă tentă. Haideţi să explicăm cât se poate de clar. Este puţin probabil să discutăm despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România, în acest moment, din varii motive. Ieri am spus faptul că stagiul militar obligatoriu nu este anulat ci doar suspendat. Aceasta este legea şi aici ne aflăm. Aşa cum am spus, nu ne gândim la reluarea stagiului militar obligatoriu, nu facem asta, în guvern nu s-a discutat, nu s-a discutat la nivel politic nicăieri.
Este normal ca atunci când discuţi de ideea de a crea o bază pentru Armata României să abordezi şi astfel de subiecte, cu atât mai mult cu cât în context, în jurul nostru, sunt state care au reluat serviciul militar obligatoriu. Cel mai recent exemplu este cel al Suediei, care tocmai a reintrodus stagiul militar obligatoriu. Dar, revin şi subliniez: nu s-a discutat la nivelul guvernului, la nivel politic, nu ne-am propus să reluăm stagiul militar obligatoriu.
Dimpotrivă, am spus ieri, continuăm programul rezervistului voluntar, ne gândim la modificarea legii, ne gândim la a găsi soluţii pentru ca acest program să fie unul mult mai atractiv decât a fost până acum, astfel încât să devină cu adevărat de succes. Nu suntem fericiţi că nu am reuşit din prima, sunt lucru pe care le reglăm şi sperăm ca acest program să fie unul care să furnizeze personal Armatei Române.
Modificările sunt în primul rând financiare, iar pe de altă parte să vedem cum putem să facem mai atractiv. Este evident că nu se va înghesui nimeni niciodată să devină rezervist voluntar, dacă nu există şi nişte stimulente de natură financiară, care cu adevărat să facă să merite lucrul acesta. Este un sistem pe care îl gândim pentru a putea să creştem atractivitatea ideii de a veni în armată”, a declarat Fifor.

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  278

  Auzi mai..Suedia..pai Suedia este la ani si ani lumina de aceasta „tara” minunata! Si normal ca daca nu stimulezi cetatenii financiar nu o sa isi doreasca sa faca parte din armata Romaniei!..ca doar nu o fac moca de dragul aceste tari ce singurul lucru ce il face si il face exemplar pt cetatenii ei este sa puna bete in roate la toate domeniile! Doamne fereste..auzi..stagiul militar obligatoriu..si cica nu s-a discutat..dar hopa ca tocmai se dicuta..pai se goleste tara..mai raman doar ei sa se apere singuri!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.