Mii de locuri la facultățile din cadrul Universității din Craiova

Mii de locuri la facultățile din cadrul Universității din Craiova

2.471
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Universitatea din Craiova pune la dispoziția viitorilor studenți peste 4.500 de locuri la buget pentru programele de licență și master, absolvenții liceelor din mediul rural având la dispoziție 91 de locuri la programul de licență, buget.

Pentru anul universitar 2019-2020, Universitatea din Craiova a pregătit  97 de programe de licență, 92 de programe de master și cinci campusuri.

„În cele cinci campusuri mari există oportunități legate de practicarea unor sporturi, organizarea unor evenimente, există biblioteci, săli de lectură. Din punct de vedere al condițiilor de viață, studenții pot să aibă o viață liniștită și plăcută la Universitatea din Craiova. Universitate oferă foarte multe oportunități de formare profesională, cel puțin prin prisma a două tipuri de activități. Activitățile practice se desfășoară în instituțiile, întreprinderile, companiile cu care universitatea are contracte de colaborare”, a declarat prof. Radu Constantinescu, prorector la Universitatea din Craiova.

Acesta a mai spus că tinerii au posibilitatea să obțină burse de studiu în străinătate, instituția din Bănie având relații de colaborare cu peste 300 de universități din întreaga lume.

„Există foarte multe companii care vin și selectează studenți, pe timp de vară lucrează o lună sau două în cadrul întreprinderilor, ulterior oferindu-le contracte de muncă. A doua oportunitatea este legată de formarea în diferite universități din străinătate. Avem relații de colaborare cu peste 300 universități din Europa și din întreaga lume, avem acorduri și oferim burse în programele Erasmus. Prin programul Erasmus studenții pot beneficia de două categorii de mobilități: de studiu, care presupune o perioadă de studiu să fie realizată la una din universitățile partenere, dar și perioade de practică, care pot fi în universități, dar și în companii din diferite țări europene. Există acordul de cooperare în exteriorul Europei. Avem acorduri și putem trimite studenți bursieri, în mod special studenți doctoranzi, de la ciclul III, în  țări precum SUA,  Brazilia, Argentina, China. Prin programele pe care universitatea le derulează există multiple posibilități de formare, de care pot beneficia studenții Universității din Craiova. O altă oportunitatea pe care trebuie să o aibă în vedere viitorii studenți ai UCV este posibilitatea de integrare deja în activități de cercetare. Universitatea are o infrastructură de cercetare deosebit de bine pusă la punct. În cadrul celor 12 facultăți există laboratoare foarte bine dotate și programe prin care studenții participă la activități de cercetare, dar suplimentar există un institut specializat, INCESA, care a devenit o placă turnantă în ceea ce înseamnă relația între mediul academic și mediul socio-economic”, a adăugat prof. Radu Constantinescu.

În ceea ce privește locurile de cazare, sunt disponibile 3.100 de locuri, campusurile universității oferind condiții foarte bune.

„Au la dispoziție condiții de cazare și de masă. UCV oferă peste 3.000 locuri de cazare în 14 cămine, numai la Craiova. În plus există oportunități similare în centrul universitar Drobeta Turnu Severin, care aparține de Universitatea din Craiova”, a mai spus prorectorul UCV.

Admiterea se desfășoară în perioada 8-30 iulie, persoanele interesate având al dispoziție calendarul complet al fiecărei facultăți, precum și toate informațiile procesului de admitere pe site-ul www.ucv.ro, secțiunea admitere.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.