DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În contextul în care rușii au bombardat centrala nucleară de la Zaporojie, aflată la doar câteva sute de kilometri de România, ministrul Alexandru Rafila i-a îndemnat pe românii cu vârsta până în 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie care trebuie să le dea prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu. Ministerul Sănătăţii vine cu explicaţii suplimentare după recomandarea panicardă a ministrului.

Ministerul Sănătăţii precizează că pastilele care conţin iodură de potasiu nu trebuie administrate preventiv, ci doar în cazul unui incident nuclear, scrie România Tv.

Pentru o corectă informare a populației, Ministerul Sănătății revine cu următoarele precizări:

1. Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani NUMAI în caz de expunere după un incident nuclear. Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor

2. Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se se pe site-ul Ministerului Sănătății

Mai multe informații puteți găsi AICI

Luni, în contextul în care rușii au bombardat centrala nucleară de la Zaporojie, ministrul Rafila a readus în discuţie subiectul administrării pastilelor de iodură de potasiu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.