Ministrul Daea, după verificările făcute, luni, la stația de irigat Nedeia Măceșu:...

Ministrul Daea, după verificările făcute, luni, la stația de irigat Nedeia Măceșu: „Anul acesta, va fi nevoie de apă mai devreme”

3.172
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a verificat, luni după amiază, stadiul lucrările privind reabilitarea stației de irigat Nedeia Măceșu din județul Dolj, această investiție fiind prinsă în Programul Național de Irigații.

În urma vizitei efectuate luni după-amiază, Petre Daea a precizat că până acum nu se întrevăd întârzieri, fiind înlocuită țeava de epurare pe o distanță de aproximativ 400 de metri.

„La acest sistem, Nedeia Măceșu, se lucrează conform graficului. Până acum a fost înlocuită, pe o distanță de 400 de metri, țeava de epurare așa încât să putem fi operaționali. Anul acesta va fi nevoie de apă mai devreme, așa ne indică prognoza. Prin programul de guvernare apa este gratuită, din Dunăre până la stația de punere sub presiune care îi aparține fermierului este gratuită. Apa se aduce cu aceste stații de pompare și repompare pe care le avem în Programul Național de Irigații. Am stablit acest plan cu mare atenție. Toată iarna am lucrat la aceste stații. Am lucrat fie în interior, fie în exterior să pregătim cele necesare pentru punerea în operă a întregului mecanism. Avem 40 de astfel de șantiere și mai urmează alte 30, sperăm noi, anul acesta”, a declarat Daea.

Ministrul a mai punctat faptul că aceste sisteme de irigat sunt absolut necesare, mai ales pentru zona Olteniei unde solul este cu precădere nisipos.

„În această zonă sudică a României, mai precis în Oltenia, sunt 400.000 de hectare de nisip. Trebuie să aducem apă, fără apă nu putem face nimic în agricultură, cu atât mai mult aici cu cât pierderea de apă este masivă”, a  mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Stația Nedeia Măceșu din județul Dolj va fi reabilitată în cadrul Programului Național de Irigații, lucrările estimându-se fi gata la sfârșitul lunii noiembrie, anul acesta.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7345

    Pai sa vina apa mai devreme ca vin caldurile si mor cormoranii de sete…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.