Ministrul Dezvoltării, la Craiova: „Colegiul Carol va fi reabilitat în întregime”

Ministrul Dezvoltării, la Craiova: „Colegiul Carol va fi reabilitat în întregime”

3.302
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Daniel Suciu, a ajuns vineri la Craiova, asumându-și faptul că toate corpurile clădirii Colegiului Carol şi Operei Române din Craiova vor fi reabilitate de către Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Colegiul Carol şi Opera Română sunt cuprinse şi în programul de guvernare pentru a fi reabilitate aşa cum merită a doua instituţie de învăţământ din Ţara Românească, în limba română. Vă spun nişte lucruri foarte sincer şi direct: în 12 martie, a venit o solicitare către CNI pentru ca şi corpul rămas în fostul contract să fie reabilitat; în două săptămâni, ne-am organizat, i-am trimis pe colegii de la CNI şi le-am cerut un lucru foarte simplu, Colegiul Carol să fie reabilitat în întregime şi vă spun că mă voi ţine de cuvânt vizavi de acest subiect. Astăzi, când vorbim, este o valoare a investiţiei de 83 de milioane de lei, dar după ce se va actua studiul şi cu celălalt corp, vom avea o valoare exactă şi mă voi asigura că toată suma va fi pusă la dispoziţie pentru ca acest simbol să fie reabilitat în întregime”, a declarat Suciu.

Acesta a mai spus că până la finele acestei luni proiectul va fi gata pentru ca lucrarea să fie scoasă la licitaţie.

„Am dat termen celor de la CNI şi proiectantului ca până la finalul lunii să fie gata şi proiectul astfel încât să urmeze tot ceea ce înseamnă licitaţie, contractarea lucrării, proiectarea plus execuţia. Este o lucrare destul de complicată pentru că atunci când s-a lucrat aici, la Operă, s-a observat că se afectează şi corpul celălalt. Atunci am zis că nu facem o lucrare pe jumătate, luăm totul la pachet“, a completat ministrul.

La rândul său, primarul Craiovei, Mihail Genoiu a menționat că lucrarea va fi una foarte complexă.

„Trebuie să ţineţi cont de faptul că este o suprafaţă foarte mare, valoarea Colegiului Carol şi Operei Române este mai mare chiar decât valoarea Cazinoului din Constanţa. Pentru CNI este un efort foarte mare, dar clădirea este şi într-o stare de degradare foarte avansată şi va trebui făcută o lucrare foarte serioasă“, a declarat Genoiu.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    12

    Din 2012 de cand au venit la conducere tot mint ca il reabiliteaza

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.