DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat joi seara că în 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri de Covid similar cu cel din decembrie 2021 și atunci vor fi reevaluate măsurile de sănătate publică.

„În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la aceste restricții, cum ar fi acest document care este certificatul digital”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Întrebat dacă am putea scăpa și de mască la interior, ministrul a răspuns: „Da, dar lucrurile acestea trebuie făcute gradual”.

Ministrul a mai spus că speră să se renunțe și la starea de alertă „care se prelungește de aproape doi ani în România”.

„Am discutat de mai multe ori despre data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs practic inversarea tendinței și probabil că 3-4 săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă, să sperăm că rămâne așa. Avem 3 zile de scăderi consecutive, care sunt însoțite și de scăderi la nivelul spitalelor”, a mai spus Rafila.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.