Ministrul Sănătății la Craiova, despre epidemia de rujeolă: “Vaccinarea este singurul mod...

Ministrul Sănătății la Craiova, despre epidemia de rujeolă: “Vaccinarea este singurul mod de a preveni boala”

16,665
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un nou caz de rujeolă în Dolj care a provocat moartea copilului! Numărul deceselor a ajuns astfel la 6 în județul nostru și 27 în țară. Ministrul Sănătății, afalat astăzi la Craiova a declarat că singurul mod în care se poate preveni boala este vaccinarea. De aceea s-a demarat și o campanie de conștientizare în toată țara. “Este necesară și campania și vaccinarea. Vaccinarea este singurul mod de a preveni boala, iar campania se desfășoară în toată țara. La sfârșitul acestei săptămâni echipa de campanie se va afla la Constanța. În ceea ce privește vaccinul ROR au fost distribuite 110.000 de doze în țară și suntem în curs de a achiziționa peste 300.000 pentru a asigura tot necesarul”, a spus Florin Bodog, ministrul Sănătății.

Foarte mulți părinți refuză să își mai vaccineze copiii și din această cauză numărul îmbulnăvirilor a crescut foarte mult. Legea vaccinării ar putea rezolva situația. În Italia o inițiativă în acest sens a interzis înscrierea copiilor nevaccinați la școlile de stat. Deocamdată nu se știe în ce formă va fi adoptată legea în România. “Legea vaccinării va intra în Parlament și comisiile de specialitate. Colegii mei deputați și senatori își vor aduce cotribuția în funcție de ce li se va semnala din teritoriu. Nu pot sa vă ascund faptul că sunt foarte mulți părinți care sunt îngrijorați că în colectivitățile în care merg copiii lor ar putea apare copii nevaccinați care să pună în pericol viața și sănătatea copiilor lor”, a mai spus Florin Bodog.

3 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   01-01-2015
  Mesaje
  232

  Voiam sa comentez ceva strict pe subiect, dar cu poza asta nu pot.

 2. #2
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2794
  Citat Mesaj initiat de nea caisa
  Voiam sa comentez ceva strict pe subiect, dar cu poza asta nu pot.

  Cam așa?
  https://www.youtube.com/watch?v=uLJ0YQF-eQM

 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   19-12-2014
  Mesaje
  292

  LASATI VRAJEALA SI DATI VACCINURI CATRE MEDICII DE FAMILIE!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.