DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Muzeului Olteniei din Craiova a primit, ieri, titulatura de muzeu național. Acest lucru s-a decis în ședința de Guvern, anunță administrația județeană din Dolj.

Această decizie vine la un an de la demararea demersurilor pentru obținerea acestei titulaturi și confirmă valoarea patrimonială pe care instituția de cultură a Consiliului Județean Dolj o are în rândul marilor muzee din România, a preizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Unul dintre principalele criterii de acordare a acestui titlu este acela al deținerii unor colecții unicat. În patrimoniul Muzeului Olteniei se regăsesc numeroase colecții unice în România: un tezaur domnesc, manuscrise și documente medievale, Fondul Nicolae Titulescu și Colecția Maria Tănase.

Noul statut oferă recunoașterea eforturilor investiționale ale Consiliului Județean Dolj în reabilitarea clădirilor și în îmbogățirea permanentă a patrimoniului cultural.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.