Niciun psihiatru din Dolj nu vrea să fie medic pentru bătrânii Căminului...

Niciun psihiatru din Dolj nu vrea să fie medic pentru bătrânii Căminului din Craiova. Postul va fi transformat într-unul pentru asistent medical

2.416
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Medicii psihiatri din județul Dolj nu par a fi dispuși să lucreze în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova, fapt pentru care reprezentanții instituției au recurs la varianta unui parteneriat cu mai mulți specialiști din județ, postul de medic psihiatru urmând a fi transformat în unul pentru asistent medical.

Directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova, Valentin Giurcă, a explicat situația existentă după ce consilierul municipal liberal, Adriana Ungureanu le-a cerut colegilor să fie atenți la ceea ce votează, în ședința de consiliu local de joi, menționând că „nu este posibil să transformi un post de medic psihiatru, într-unul de asistent medical. Acei bătrâni au mare nevoie de serviciile unui psihiatru. Vă rog să luați în calcul păstrarea acestui post, așa cum este, nu transformat”.

La rândul său, directorul Valentin Giurcă a spus spus că bătrânii beneficiază de astfel de servicii, în baza unui parteneriat gratuit cu mai mulți medici pishiatri, dar că niciunul nu este interesat de acel post.

„Acest post este greu să se ocupe. S-a dovedit acest lucru de-a lungul timpului. La concurs nu s-a prezentat nimeni.  Ei nu pot funcționa și la stat și la privat, știind că mulți au cabinete particulare. Ei nu au același regim ca ceilalți medici. Noi am discutat cu foarte mulți medici din acest oraș. Nu știu pe ce lege se bazează ceea ce ne spun dumnealor. Am avut norocul să încheiem un parteneriat gratuit cu mai mulți medici din oraș, unii chiar renumiți, așa că bătrânii beneficiază de astfel de servicii. Conisder că având aceste contracte, putem transforam acel post într-unul pentru asistenți. Avem nevoie și de acest lucru. Este o decizie pe care a luat-o Consiliul Consultativ al instituției”, a explicat Giurcă.

Proiectul privind transformarea postului de medic psihiatru în post pentru asistenți medicali a trecut de votul consilierilor municiplai în cadrul ședinței de joi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.