DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni” va avea loc, anul acesta, în data de 27 noiembrie, organizatorii pregătind experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare.

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de către reprezentanții Universtății din Craiova, programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv și se adresează minților curioase de toate vârstele.

Anul acesta, programul pregătit de Universitatea din Craiova se desfășoară online pe https://noapteacercetatorilor.ucv.ro/ , între orele 18.00-23.00.

Participarea la toate activitățile este gratuită.

„Cercetarea nu intră în izolare în 2020, astfel că și pentru programul acestei ediții chipe de cercetare, organizații și companii au pregătit activități dedicate publicului, dintre care menționăm: incursiuni în laboratoarele Universităţii din Craiova, experimente spectaculoase din toate domeniile de cercetare, concursuri pentru liceeni, proiecţia online a spectacolului „Iona” al Naţionalului craioveni, scurte documentare realizate cu specialiştii Muzeului Olteniei – Ştiinţele naturii”, se arată în comunicatul de presă.

Intitulat sugestiv DOREMI-RO, evenimentul face parte din seria de activități dedicate Anului Internațional al Sunetului, o initiațivă globală gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative.

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor MarieSklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, în România proiectul DOREMI-RO este coordonat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va organiza simultan în peste 30 de orașe, dintre care menționăm București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Sibiu, Suceava.

Evenimentul Noaptea cercetătorilor de la Craiova este organizat de Universitatea din Craiova cu sprijinul UBISOFT, NETROM, QFORT, în parteneriat cu Muzeul Olteniei – Secţia Ştiinţele naturii şi Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi 13 instituţii media regionale şi naţionale.

Detalii suplimentare și programul complet pe www.noapteacercetatorilor.ro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.