O aeronavă a luat foc pe Aeroportul Craiova. A fost activat planul...

O aeronavă a luat foc pe Aeroportul Craiova. A fost activat planul roșu de intervenție-simulare ISU

5.518
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(11 voturi, media: 1,00)

La Aeroportul Internațional Craiova s-a activat planul roșu de intervenție, joi, totul în cadrul unei simulări a unui incendiu izbucnit la o aeronavă ce se afla pe pistă. 

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat că acest exercițiu a angrenat un mare număr de structuri și instituții implicate în gestionarea situațiilor de urgență, scopul fiind acela de a verifica capacitatea acestora de a interveni.

„Este vital ca instituțiile și structurile locale care trebuie să ofere răspunsul în caz de urgență să fie mereu pregătite pentru a gestiona cu promptitudine o eventuală situație nedorită apărută la AIC. Exercițiul de astăzi a fost ocazia pentru a verifica și analiza capacitatea lor de intervenție rapidă și coordonată, care și-a primit confirmarea prin desfășurarea impresionantă de forțe și prin buna colaborare care a definit simularea de la aeroport. Subiectul ne preocupă în mod direct, atât prin faptul că AIC funcționează în subordinea Consiliului Județean Dolj, cât și prin prisma faptului că, în ultimii ani, am acționat în mod constant ca un partener ferm implicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Oltenia», contribuind la extinderea infrastructurii și la îmbunătățirea dotărilor. De altfel, chiar și astăzi, în aplicarea planului roșu de intervenție, au fost folosite autospeciale achiziționate prin proiectele cu finanțare europeană coordonate de CJ Dolj, de care au beneficiat toate cele 5 inspectorate din regiune, doar județului nostru revenindu-i echipamente cu o valoare totală de peste 4 milioane de euro”, a declarat Prioteasa.

În aplicarea planului roșu de intervenție, alături de Regia Autonomă Aeroportul Internațional Craiova, au fost implicate 16 instituții și structuri.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.