O nouă amendă pentru SE Craiova II din cauza depozitului de cenușă....

O nouă amendă pentru SE Craiova II din cauza depozitului de cenușă. Autoritățile sunt depășite de situație

1.975
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Sucursala  Electrocentrală Craiova II a fost amendată cu suma de 100.000 de lei de către reprezentanții Comisariatului Județean Dolj al Gărzii de Mediu, după ce la începutul acestei săptămâni praful de cenușă de la Depozitul de zgură şi cenuşă Valea Mănăstirii a creat din nou probleme.

Fenomenul a fost semnalat de mai mulți cetățeni ai comunei Şimnicu de Sus, care au transmis sesizări la Comisariatul Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu.

Comisarul-şef al Comisariatului Județean Dolj s-a deplasat în zona afectată şi a dispus un control la SE Craiova II pentru a analiza cauzele care au generat poluarea şi pentru a stabili măsurile necesare pentru remedierea situaţiei.

De asemenea, a fost solicitată prezența reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Dolj pentru a efectua determinări privind calitatea aerului.

„Potrivit rezultatelor analizelor transmise de APM Dolj, au fost înregistrate depășiri față normele admise la indicatorul PM 10 (pulberi în suspensie). Ca urmare a celor constatate, SE Craiova II a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului. Totodată, întrucât Planul de măsuri întocmit de SE Craiova II, în 2018, pentru diminuarea spulberărilor, s-a dovedit ineficient, comisarii GNM au stabilit măsuri cu termene de îndeplinire privind umectarea depozitului în condiţii meteo deosebite, placarea cu pământ vegetal şi monitorizarea spulberărilor de către operator”, se arată într-un comunicat de presă al Comisariatului Județean Dolj al Gărzii de Mediu.

Nu este prima dată când SE Craiova II primește o amendă de la Garda de Mediu și nici nu se cunosc șansele reale ca această unitate să rezolve problema depozitului.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    99

    Milogul ala spunea la televizor ca nu este nimic grav, ca este ceva normal, si ca nu este nimic asa tragic acolo cum zice lumea care sa atenteze la sanatatea oamenilor din zona si nu numai. Pe de alta parte, cei de la termo, chipurile au zis ca au bagat apa sa ude cenusa desi este impotriva legii acest lucru. Bai natarailor, cautati sa prostiti pe alti, ca tocmai asa zice legea. Cenusa rezultata este amestecata cu apa si transportata pe conducte catre groapa tocmai ca sa nu se ridice in aer, iar in groapa aia trebuie sa fie mereu o mocirla, ori milogii astia nu baga apa in ea. Este normal ca, defiecare data cand bate vantul sa scoata nori de praf din cenusa aia uscata.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.