Obstetrica și Neonatologia de la Spitalul Nr. 1 și-au reluat activitatea

Obstetrica și Neonatologia de la Spitalul Nr. 1 și-au reluat activitatea

8,615
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Secțiile clinice de obstetrică și neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova și-au reluat activitatea începând de luni, după ce spațiile în care funcționează, situate la etajul VIII al unității, au fost renovate, cu finanțare asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Dolj.

Lucrările, cu o valoare de aproximativ 1.900.000 de lei, se înscriu într-un amplu proiect de intervenție, în cadrul căruia vor fi abordate toate etajele SCJU Craiova, potrivit conducerii CJ Dolj.

În urma consultărilor pe care le-am avut atât cu echipa managerială, cât și cu șefii secțiilor, s-a decis ca acest demers de renovare interioară a Spitalului Județean să se deruleze în etape, ținând cont de dimensiunea acestei unități medicale și de complexitatea activității care se desfășoară aici. Progresele care au fost făcute sunt vizibile și iată că, începând cu prima parte a anului trecut și până în prezent, am reușit să finalizăm intervențiile asupra spațiilor de la trei dintre etaje – II, VI și VII, iar de astăzi s-au reluat internările și în maternitatea SCJU, chiar dacă mai sunt în curs de renovare câteva dintre saloane. În paralel, sunt în plină desfășurare lucrările la alte două niveluri, V și IX”, a precizat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

Inițiativa presupune un efort financiar din partea Consiliului Județean Dolj, care a investit până în prezent, din bugetul propriu, peste 7,5 milioane de lei pentru demersurile deja finalizate și pentru cele care se află în derulare. La aceasta se adaugă contractele de lucrări pentru etajele I și X, precum și pentru secțiunea de cabinete medicale de la nivelul II, contracte care se regăsesc în procedura de evaluare și atribuire și care vin și ele cu o valoare totală estimată la peste 5,7 milioane de lei. Tot în această perioadă este pregătită documentația pentru spațiile de la etajele III și IV, iar anul viitor va fi abordat parterul, scara centrală și cele două scări secundare.

(…) Activitatea a fost reluată în regim normal la maternitatea SCJU. (…) Intervențiile au vizat nu doar saloanele pentru pacienți, ci și blocul operator destinat clinicilor de obstetrică, alături de zona de terapie intensivă a secției de neonatologie. A fost un efort considerabil, însă cu beneficii importante, pentru că vorbim despre o structură medicală cu o mare adresabilitate și cu un ritm de lucru intens, care se traduce într-un număr de 220 – 250 de nașteri în fiecare lună. Mai mult, secția de neonatologie a SCJU Craiova este singura de nivel III – nivelul maxim – din Oltenia, ceea ce înseamnă că aici sunt aduse cazurile grave din toate cele cinci județe ale regiunii, cazuri care pot fi tratate numai aici”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, dr. Bogdan Fănuță.

6 COMENTARII

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2834

  Ghena de gunoi ceaușistă.

 2. #2
  Senior Member
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  667

  Şi bacteriile vechi au fost renovate, ba chiar au adus şi bacterii şi stafilococi noi. Doar nepăsarea şi nivelul de nesimţire al cadrelor medicale a rămas la fel.

 3. #3
  0-day Member
  Data de inscriere
   17-09-2017
  Mesaje
  0

  Ce rai sunteti, nu vreti sa vedeti nimic bun din ce face pesedeul. Dau ei pesedistii de comentariile voastre

 4. #4
  Senior Member
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  667
  Citat Mesaj initiat de adimartianul
  Ce rai sunteti, nu vreti sa vedeti nimic bun din ce face pesedeul. Dau ei pesedistii de comentariile voastre

  Sunt ocupaţi cu lupta împotriva justiţiei, au probleme mari cu Daddy & Co.

 5. #5
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9281

  Daca iesea usr- ul victorios in alegeri facea 7 spitale , care mai de care mai mare si mai frumos- dar n-a iesit , asta este , acum nu ne ramane decat sa regretam . Auzi ce-mi sopteste o pasarica , cica nu mai exista usr . Au dat faliment , nu mai au lider … vai ce rau imi pare
  ha ha ha
  sa anunte postacii useristi ca s-a terminat razboiul de mult …iar ei au pierdut

 6. #6
  0-day Member
  Data de inscriere
   17-09-2017
  Mesaje
  0
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Daca iesea usr- ul victorios in alegeri facea 7 spitale , care mai de care mai mare si mai frumos- dar n-a iesit , asta este ,

  Iar eu ma pierd in miile de km. de autostrazi desenate pe hartie de sova. Cred ca daca era si acum desena peste 10 mii. La Bucuresti nici nu stiu pe unde sa o mai iau, ori pe autostrada, ori pe drumul expres facute de pesede, bine ca am alternativa drumului vechi ca de nu ma mancau cainii. Sa nu mai zic de spitalele alea de le tot fac de ani de zile. O sa mai treaca 10 ani si nici fundatiile n-ai sa le vezi. Noroc ca au prosti pe care reusesc sa-i prosteasca sa-i voteze pentru minciuna. Aaaaa, sa nu mai zic de de aia cativa lei dati la pensie, iar acum salta preturile si te jupoaie de 10 ori mai mult

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.