OCPI Dolj pe primul loc la atragerea de fonduri pentru cadastrarea gratuită

OCPI Dolj pe primul loc la atragerea de fonduri pentru cadastrarea gratuită

6.827
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Județul  Dolj s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește contractele de finanțare încheiate pentru Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), cu 105 primării care primesc cate 150.000 de lei pentru demararea procesului de inventariere a terenurilor și imobilelor. Absorbția fondurlor este de 100%, asa deoarece șase primării au finalizat sau sunt în curs de finalizare a cadastrului general. „Este vorba de Drănic și Mischii care au finalizat cadastrul general și Goicea, Pielești, Brădești și Coțofenii din Dos care sunt în curs de finalizare. Restul Unităților Administrativ Teritoriale (UAT) vor primi un buget multianual pentru perioada 2017-2019 de 150.000, în creștere cu 15.000 de lei față de 2016”, a declarat Mihai Cilbiu, directorul OCPI Dolj.

Doljul este județul din țară cu cele mai multe UAT-uri u care s-au semnat contractele de finanțare. Primăriile au 45 de zile la dispoziție să achiziționeze serviciile de cadastrare. „Se vor înregistra gratuit a toate imobilele. În primă fază se vor efectua măsurători în zona extravilană, va urma zona mixtă, iar la final intravilanul. Primăriile vor organiza procedura de achiziție a serviciilor, iar plata se va efectua după deschiderea cărților funciare”, a mai spus Mihai Cilibiu. Prin acest program autoritățile spun că se vor rezolva toate probleme din tralale.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.