Oficial: Craiovenii sunt chemați să-și aleagă un nou primar pe 11 iunie

Oficial: Craiovenii sunt chemați să-și aleagă un nou primar pe 11 iunie

11,326
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Guvernul a stabilit, în ședința de ieri, data de 11 iunie 2017 pentru organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă. Alegeri parțiale vor fi organizate în cinci municipii – Moinești (Bacău), Craiova (Dolj), Târgu Jiu (Gorj), Lupeni (Hunedoara), Roman (Neamț), nouă orașe – Râșnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinți-Târg, Țăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Bușteni, Băicoi și în 35 de comune.

Potrivit reprezentanților Guvernului, în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale, în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.