DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că va declanșa o anchetă în urma incendiului din această seară, înregistrat la Clinica de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, unitate aflată în subordonarea Consiliului Local Craiova. 

Vasilescu a precizat că incendiul a fost provocat de o pacientă care a dat foc unei saltele.

Primarul spune că această clinică a fost recent reabilitată și că instalațiile electrice sunt verificate în fiecare lună.

Se impune o anchetă în acest, susține edilul, pentru a se afla cum de pacienta respectivă avea o brichetă la ea și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat de faptul că pacienții au fost evacuați.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitata, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalitatii, iar la aceasta unitate sanitară, in toate camerele si pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacienta a dat foc unei saltele. Nu exista victime intoxicate cu fum sau avand arsuri. In schimb, trei medici au sarit de la etajul 1, speriati din cauza fumului. Vom declansa o ancheta ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a menționat Vasilescu.

Potrivit celor mai noi informații, 41 de pacienți au fost evacuați în timpul incendiului.

Flăcările au izbucnit într-o rezervă în care se afla pacienta și focul s-a extins și la alte două încăperi din incintă.

Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, iar trei medici de gardă, aflați deasupra rezervelor care au luat foc, s-au speriat și au sărit pe geam.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.