Oltenia nu va primi bani pentru dezvoltare. Olguța Vasilescu: „Documentul ne-a sufocat...

Oltenia nu va primi bani pentru dezvoltare. Olguța Vasilescu: „Documentul ne-a sufocat de indignare. Îl vom ataca pe toate căile posibile”

3.347
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, au prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, intențiile actualului Guvern în privința alocării de fonduri pentru dezvoltare către zona Olteniei, punctând faptul că acel document va fi atacat pe toate căile posibile. 

Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, a spus că Oltenia nu va primi bani pentru dezvoltare, conform acelui act, și că nu a existat nicio consultare cu autoritățile județene în acest sens.

„Guvernul a lansat un document intitulat strategic <<Dezvoltarea și Modernizarea României>>, PNRR, pe scurt. Analizând documentul putem vedea clar că PNL condamnă Oltenia la izolare și la sărăcie. Pentru dumnealor, Oltenia nu există. Când am văzut ce cuprinde, este puțin spus că noi suntem revoltați. Sunt zeci de miliarde de euro aruncate către alte regiuni, iar către Oltenia zero. Este o bătaie de joc la adresa zonei noastre. Când s-a întocmit acest document, cel cu puțin eu pot să spun acest lucru, nu a existat nicio consultare cu autoritatea județeană. Sunt multe nevoi, după cum bine se știe și în județul Dolj, dar nu se dorește dezvoltarea”, a precizat Vasile.

Lia Olguța Vasilescu a menționat că prin decizia guvernanților de a nu aloca fonduri pentru dezvoltare către zona Olteniei, aceștia dovedesc că doresc crearea acelui echilibru între regiuni, scop de bază al programului.

„Când am văzut acest document, ne-am sufocat efectiv de indignare. Este inadmisibil ca ceva ce ar fi trebuit să însemne reducerea dezechilibrelor între zonele țării, este de fapt scoaterea Olteniei de pe hartă. Vin cu exemple concrete: zero kilometri de autostradă, zero kilometri de cale ferată modernizată, 4,3 kilometri de drum expres din 631,9 cât sunt la nivelul țării. Aceasta este viziunea Guvernului cu privire la dezvoltarea Olteniei. Ni se tot dă exemplul partea aceea a Clujului. Nu este treaba noastră cum se dezvoltă Clujul din fondurile din bugetul local sau din cele europene. Dar când Guvernul alocă fonduri, ar trebui să aloce echilibrat. Oltenia a primit 0,07% din această sumă. Aceasta este dovada clară că actualul Guvern urăște Oltenia. Vom ataca acest document pe toate căile. Mi-e greu să cred, mai ales sunt doi miniștri acolo, că niciunul nu a observat aceste discrepanțe. Că nu a văzut că Olteniei nu i s-au repartizat fonduri pentru dezvoltare. Este inadmisibil așa ceva. Poate vor fi taxați la vot. Sunt politicieni slabi de la PNL, în această zonă a noastră, pentru că altfel s-ar fi bătut pentru regiunea lor ”, a declarat Vasilescu.

 

6 COMENTARII

 1. #1
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9556

  Bai ce javre peneliste ne conduc …Iar se duc toti banii la cluj si apoi se ofuscheaza trompetele peneliste ca domne ce s-a dezvoltat clujul , are cate si mai cate nustiuceuri , Craiova de ce nu are ? Poi n-are , daca voi votati javrele pedeliste transformate in javre peneliste

  Perpetuum Mobile
 2. #2
  Trancer
  Data de inscriere
   11-08-2008
  Locatie
   Крайова
  Mesaje
  501

  Pai Oltenia e deja dezvoltata de PSD, nu? In ce sa mai bage banii?

  iohanist
 3. #3
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   19-05-2009
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  189

  Cititi mai bine planul https://mfe.gov.ro/pnrr/ si nu va mai uitati in gura lui Olga.

 4. #4
  Newcomer
  Data de inscriere
   05-10-2005
  Mesaje
  45

  Oricine stie ce a facut Olguta, Manda si Fifor pentru Craiova, Dolj, Oltenia in ultimii 4 ani. O casatorie, o casa si banii celor care au fost la nunta, iar Fifi … sluga pentru Dancila. Atat. Atat au facut alesii din Dolj pentru noi. Ei care au fost in prima garnitura a PSD! Daca vroiau sa faca ceva, faceau! Pentru ca au fost in dreapta „mintuitorului” Dragnea. Acum se pling dar din pacate noi suportam consecintele. Noi vom primi puroiul anti PSD si vom fi ciuma rosie a Romaniei. Asa ca votati ce trebuie pe 6. Astfel peste 4 ani tot aici ne vom plinge, impreuna! Multe succesuri!

 5. #5
  Newcomer
  Data de inscriere
   03-04-2009
  Mesaje
  15
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Bai ce javre peneliste ne conduc …Iar se duc toti banii la cluj si apoi se ofuscheaza trompetele peneliste ca domne ce s-a dezvoltat clujul , are cate si mai cate nustiuceuri , Craiova de ce nu are ? Poi n-are , daca voi votati javrele pedeliste transformate in javre peneliste
 6. #6
  Newcomer
  Data de inscriere
   03-04-2009
  Mesaje
  15

  Poi n-are pt ca voi ati votat javrele pesediste. Luati acum…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.