Oltenia: Vreme cu alternanțe termice și precipitații, dar cu valori apropiate de...

Oltenia: Vreme cu alternanțe termice și precipitații, dar cu valori apropiate de normal

2.738
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În următoarele două săptămâni probabilitatea de apariţie a ploilor, pe fondul unui grad ridicat de instabilitate atmosferică, va apărea după data de 12 mai, dar şi începând din 17 mai, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) publicată luni.

În Oltenia, pe parcursul celor două săptămâni (11-24 mai), regimul termic va fi caracterizat de alternanţe între zile cu vreme apropiată de normal (în 13, în 15 mai şi cu probabilitate mare în perioada 19 – 21 mai), cu o medie a maximelor de 23 – 25 de grade, şi zile călduroase (în special 12, 14 şi 16 mai) când după-amiaza vor fi 26 – 29 de grade, mediat regional. Uşoare oscilaţii vor avea şi temperaturile nocturne, dar în marea lor majoritate acestea se vor situa între 10 şi 14 grade, valori apropiate de mediile climatologice. Ploile vor fi asociate manifestărilor de instabilitate atmosferică şi se vor semnala pe spaţii mici şi, chiar dacă izolat aversele pot avea caracter torenţial, la nivel regional regimul pluviometric va fi deficitar. Precipitaţii frecvente se estimează doar în perioada 17 – 19 mai.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.