Operații pe inimă, la Craiova. Pacienții cu infarct scapă de drumurile lungi

Operații pe inimă, la Craiova. Pacienții cu infarct scapă de drumurile lungi

8.860
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Doctori lucreaza intr-un spital

Pacienții din zona Oltenia care ajung la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, cu infarct miocardic acut în stare gravă și care, la ora actuală, sunt stabilizați și apoi trimiși la București sau Timișoara pentru intervenții chirurgicale pe cord deschis, vor fi operați, de la anul, în Bănie.

Potrivit managerului Spitalului Județean Clinic de Urgență din Craiova, Alin Demetrian, în prezent, se poartă discuții în vederea constituirii echipei de medici și asistente, urmând ca în Bănie să vină un doctor cu experiență în acest domeniu. Este vorba despre Victor Raicea, medic primar chirurgie cardiovasculară din Târgu Mureș, cel care va fi șef de echipă.

„Suntem în discuții destul de avansate cu viitorul chirurg cardiac care va fi șeful echipei ce va începe activitatea la 1 ianuarie 2019. Conform contractului suntem obligați să demarăm acest proiect, cel al intervenției pe cord deschis. Este domnul doctor Raicea de la Târgu Mureș. Se dezbat probleme de personal, de utilare a clinicii de chirurgie cardiacă, pentru ca de la 1 ianuarie să avem și acest proiect implementat”, a explicat Demetrian.

Pentru ca activitatea medicală să decurgă fără probleme este nevoie, în primă etapă, de cinci medici chirurgi și peste 20 de asistente medicale.

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.