Orban consideră că alegerile locale ar putea fi organizate pe 14 iunie

Orban consideră că alegerile locale ar putea fi organizate pe 14 iunie

4.362
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ludovic Orban, prim-ministrul interimar, a anunțat, luni, că alegerile locale vor avea loc, cel mai probabil, pe data de 14 iunie.

Acesta a mai spus că data maxină pentru aceste alegeri este 21 iunie, explicând de ce nu pot fi organizate mai devreme.

„31 mai şi 7 iunie sunt sărbători creştine. Sunt Rusaliile şi ar fi o impietate faţă de creştini să stabilim data alegerilor pe 31 mai şi pe 7 iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile vor fi aproximativ în jurul datei de 14, maximum 21, plecând şi de la jurămintele depuse de autorităţile locale, care de regulă au fost depuse cam după 20 iunie, în 2016. Deci, dacă sunt alegerile pe data de 14, mi se pare o dată super-rezonabilă. În mai nu putem organiza decât pe 24 mai. Sigur că eu m-aş bucura să organizăm pe 24 mai, pentru că aniversăm 145 de ani de la înfiinţarea PNL. Dar trebuie să cântărim foarte bine derularea tuturor procedurilor, pentru că sunt proceduri pre-electorale care trebuie realizate: strângerea de semnături. Cel mai probabil data e de 14 iunie şi mi se pare rezonabilă data”, a arătat premierul, prezent la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România. agerpres.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.