Orban: ”Se dau în continuare amenzi, dar la nivelul anterior ordonanţei”

Orban: ”Se dau în continuare amenzi, dar la nivelul anterior ordonanţei”

5.617
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Craiova, referitor la faptul că CCR a declarat amenzile date în starea de urgenţă neconstituţionale, că vor fi aplicate în continuare însă cuantumul acestora va fi cel dinaintea majorării lor.

Prim-ministrul a afirmat că amenzile au fost majorate pentru ca oamenii să se conformeze și să respecte ordonanțele militare.

Sunt amenzile care au fost incluse în ordonanţă. Noi am mărit amenzile pentru a creşte gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR – trebuie să aşteptăm motivarea – nu înseamnă că nu se dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei”, a spus Ludovic Orban.

Acesta s-a arătat revoltat de decizia luată de judecători Curții Constituționale: Am spus și mai repet. Mi se pare o decizie anticonstituțională, împotriva ordinii de drept, dată în favoarea celor care, minoritate evidentă, cei care nu au respectat regulile, câteva zeci de mii de români, și dată în disprețul milioanelor de români care au respectat regulile, s-au comportat responsabil și au contribuit la menținerea în niște limite rezonabile a răspândirii coronavirusului. Această decizie este aproape un îndemn la anarhie, un îndemn la nerespectarea legilor, a regulilor. Eu nu pot să înțeleg cum poate o Curte Constituțională să dea o asemenea decizie

Reamintim că CCR a decis, miercuri, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

Neconstituţionale sunt numai amenzile cu valoarea cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei, care s-au dat de la 1 aprilie până în prezent, prin ordonanţa de urgenţă a guvernului. Cele date de la instituirea stării de urgenţă, de pe 16 martie până pe 1 aprilie, cu valoarea cuprinsă între 100 şi 5.000 de lei, rămân valabile. 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.