DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere când își vor trimite copiii la școală, așa cum prevăd normele pentru începerea anului puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, a anunțat, luni, ministrul Educației, Monica Anisie.

Aceasta a spus că i-a cerut ministrului Sănătății să elimine declarația pe proprie răspundere din partea părinților.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți – n.a.), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Anisie.

Declarațiile ministrului au fost confirmate de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut luni miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, Nelu Tătaru şi Monica Anisie, să definitiveze regulile pentru începerea școlii, din 14 septembrie, astfel încât acestea să fie publicate marţi.

„Domnul ministru Tătaru şi cu doamna ministru Anisie, solicitarea mea este ca în cursul zilei de astăzi să ajungeţi la o formă aproape definitivă a ordinului comun privind reluarea şcolii, începerea anului şcolar şi cel târziu mâine dimineaţă să avem o şedinţă împreună cu doamna vicepremier Turcan, astfel încât să putem publica mâine ordinul. Dacă aveţi anumite diferenţe de abordare pe anumite teme, împreună cu doamna vicepremier şi cu dumneavoastră, vom lua decizia astfel încât marţi să fie publicată, să existe o predictibilitate, să putem pune în mişcare întreg mecanismul de pregătire a şcolilor în bune condiţii”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.