Pase lungi și o preluare în scurt pentru meciul cu Slavia Praga

Pase lungi și o preluare în scurt pentru meciul cu Slavia Praga

7.438
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Stadionul a fost preluat, azi, de municipalitatea craioveană, în cadrul unei ședințe de îndată în care s-a vorbit mai bine de jumătate de oră pe marginea celor două proiecte de hotărâre supuse votului consilierilor locali: luarea în administrare a investiției și modificarea organigramei Primăriei Craiova, în sensul creării a 23 de noi posturi în cadrul Serviciului înființat special pentru administrarea stadionului. Hotărârile votate azi au și ajuns pe masa juriștilor din Prefectura Dolj pentru obținerea cât mai rapidă a vizei de legalitate, așa încât meciul programat vineri între CSU Craiova și Slavia Praga să se poată disputa pe noua arenă. De la ședință a lipsit primarul Mihail Genoiu, aflat în concediu.

În deschiderea ședinței, Nicolae Ungureanu a fost invitat să spună câteva cuvinte. În sală s-a aflat și Aurel Beldeanu. «Este un stadion extraordinar. Chiar mai glumeam cu Emil Săndoi, acum o săptămână, când am participat la o acțiune și am intrat și noi pe iarba verde și vorbeam: ”Doamne, dacă am putea să mai jucăm și noi acum, pe un asemenea stadion”. Noi ne-am făcut datoria în acea perioadă, acum urmează alte generații de jucători care, sper eu, să ne calce pe urme. Văd că unii dintre ei au început să cocheteze cu echipa națională, ceea ce este un lucru foarte bun. Sper ca poimâine (vineri, 10 noiembrie a.c.), când se va inaugura acest stadion, toate locurile să fie ocupate și lumea să participe cu tot sufletul la această inaugurare, pentru că acest stadion și această echipă meritau să fie ale orașului Craiova», a spus Ungureanu.

Liberalii cer Executivului să renunțe la inaugurarea de 250.000 de euro

Aleșii locali au votat în unanimitate preluarea arenei, iar liberalii au ținut să mărturisească faptul că așteptau de multă vreme momentul. ”A fost, în sfârșit, finalizat după cinci amânări succesive, după o întârziere de peste un an de zile. Noi, consilierii PNL, vom vota pentru această preluare, dar totuși vreau să ridic câteva probleme, să adresez câteva întrebări Executivului, ca să știu ce abordare vom avea pe anumite teme”, a afirmat Flaviud Sirop de la PNL. Acesta a dorit să știe, punctual, ”care este planul de afaceri?” și ”cum va fi contrabalansat deficitul pe care îl poate genera o astfel de arenă?” și, nu în ultimul rând, ”cine o să aibă dreptul să joace acolo?” ”(…) Trebuie să organizăm acolo cât mai multe evenimente ca să asigurăm un flux de cheltuieli și venituri, la un moment dat”, a opinat Sirop. Consilierul le-a cerut colegilor și Executivului să renunțe la evenimentul de inaugurare pentru care Primăria a alocat circa 250.000 de euro și să se rezume la un mic moment festiv înainte de partida cu cehii.

”Dacă vă grăbiți acum și ne-ați chemat în ședința aceasta ca să puteți să organizați meciul cu Slavia Praga, să considerăm acest eveniment de inaugurare a stadionului și să nu mai revenim la licitația pe care deja ați retras-o, de a cheltui 250.000 de euro pe acea inaugurare cu oameni care scriu litere din trupurile lor, să ne amintească de alte vremuri. Haideți să organizăm o festivitate frumoasă, înainte de acest meci amical, dacă reușiți să îl gestionați până atunci. Mă gândesc că dacă s-au vândut și bilete, cred că există un plan pentru această inaugurare. Dar, dacă vreți să adăugăm un moment festiv la ea, înainte de acest meci, mi se pare decent, de bun simț și cu chibzuirea banului public, gândindu-ne la faptul că avem de întreținut o arenă foarte mare, care va genera costuri în sine”, și-a argumentat poziția Flavius Sirop.

Colegul său de partid, alesul local Marinel Florescu a vrut să știe ce se va întâmpla cu numele stadionului, dacă va rămâne cel vechi sau va fi schimbat.

Liberalul Marian Vasile a făcut apel la responsabilitate și s-a arătat intrigat de repeziciunea cu care autoritățile și clubul vor să rezolve chestiuni care ar necesita timp și organizare. ”Vă rog, să ne asumăm mai multă responsabilitate. Vreau să înțelegi că noi, CL, vrem să fim responsabili și nu suntem amatori. Toate aceste lucruri date pe repede înainte nu cred că sunt în interesul craiovenilor. Și fac explicit referință la evenimentul de vineri. Este un eveniment fotbalistic acolo, organizat de o firmă privată. Noi, în ultimul timp, nu mai știm cine conduce primăria, dacă o conduc craiovenii, prin CL, sau suntem anunțați noi, consilierii, când are inaugurarea stadionului, ba de către o firmă privată, ba de către o doamnă ministră de la București, ba de către un președinte PSD. Numai noi nu știm, noi, CL și craiovenii. Peste două zile are loc un eveniment. Noi nu avem autorizație ISU. Bilete sunt deja puse în vânzare. Să sperăm și să dea Dumnezeu să vină zeci de mii de oameni, cu zeci de mii de copii pe acest stadion. Toată această grabă este cel puțin suspectă. (…) În momentul în care noi vom aproba această hotărâre de a prelua stadionul, există o perioadă de timp – poate să fie chiar azi sau mâine – până când prefectura va valida hotărârea de consiliu. După care, având în proprietate, putem să depunem pentru autorizare ISU. Toate aceste lucruri trebuie să se întâmple în 48 de ore. Cine își asumă responsabilitatea?”, s-a adresat Marian Vasile conducerii primăriei.

La întrebări a fost invitat să răspundă Ionuț Gîlea directorul Direcției de Patrimoniu din cadrul primăriei Craiova, de altfel, membru al comisiei de recepție a stadionului.

A fost o recepţie care a durat mai bine de două săptămâni, motivul fiind tocmai acela că stadionul îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă pentru desfăşurarea oricăror activităţi în incinta acestuia. Au fost făcute verificări la toate instalaţiile care ţin de siguranţa la incendiu, de evacuări, de atenţionări. Au fost făcute verificări pe partea de structură – a fost prezent structuristul, care a avizat această construcţie, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii, aceştia dându-şi, într-un final, girul pentru a fi recepţionată această lucrare. Consider că suntem 100% siguri că această arenă poate găzdui evenimente atât sportive, cât şi de altă natură, în siguranţă, pentru toţi cei prezenţi în incinta acesteia”, a dat asigurări Gîlea.

… Organigrama

Acesta a amintit și de contractul de asociere a municipalității cu clubul de fotbal și firma SC Blue Lions și a vorbit despre faptul că personalul din primărie a fost mutat de la departamente importante pentru funcționare primăriei pentru a-l asigura pe cel înființat pentru administrarea stadionului. ”Eu știu că dumneavoastră, consilierii PSD, în 2013, ați dat anumite drepturi de exclusivitate unei firme private, dar asta face obiectul unei alte discuții, nu astăzi. Însă, dacă ne întrebați pe noi, lucrurile trebuiau făcute mult mai oltenește. Trebuia să organizăm atunci când aveam personal, când aveam autorizație ISU. Și dacă ne întrebați pe noi, trebuia să inaugurăm acest stadion cu un spectacol Craiova Maxima, cu Old Boys, nu cu un eveniment făcut pe genunchi”, a conchis Vasile.

Observ că modificăm organigrama primăriei, în sensul de a crea 23 de posturi pentru mentenanța stadionului. (…) Nu au fost făcute comisii de specialitate și dacă mă întrebași pe mine, aceste posturi sunt luate de la servicii de la care nu trebuiau luate. S-au luat două funcții de la Urbanism, două de la Patrimoniu, cinci de la Direcția de Taxe și Impozite, în contextul în care aveam posturi libere în alte structuri. (…) Luăm posturi de la Urbanism, de la Taxe, unde știm că sunt cozi în anumite perioade ale anului. Nu este corect. Aceste servicii publice au nevoie de resurse, cea mai importantă fiind resursa umană. Consider că această nouă organigramă a fost făcută pe grabă, pe genunchi mai bine spus. Puteam să luăm trei posturi, de la Direcția de Agrement., unde sunt 49 de posturi. Ar trebui mai multă responsabilitate”, a spus Vasile.

Vă asigurăm că aparatul Primăriei Municipiului Craiova a analizat cu maximă seriozitate şi cu rigoare toate posturile care s-au mutat la acest serviciu nou-înfiinţat. Am avut discuţii cu fiecare şef de birou, cu fiecare şef de serviciu, cu fiecare direcţie în parte, inclusiv eu m-am opus în a transforma un anumit post din subordinea mea. Am analizat foarte atent această organigramă şi vă asigurăm că există bune intenţii şi că va funcţiona foarte bine. Nu vor suferi cetăţenii noştri, nu va fi aglomeraţie. Totul este aşa cum trebuie”, a dat asigurări Stelian Bărăgan, viceprimarul municipiului Craiova.

Deși în ședința de astăzi nimeni din partea puterii nu a vorbit cu subiect și predicat despre faptul că partida dintre olteni și cehi va avea loc la Craiova, atât clubul cât și primăria face toate diligențele pentru ca el să se defășoare pe noul stadion. Cât despre evenimentul de inaugurare, acesta rămâne, deocamdată, în plan secund, urmând ca firma câștigătoare a licitației organizate de municipalitate să se ocupe de mega-spectacolul pe care autoritatea locală și-l dorește.



4 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    409

    Ce meci de cacao craiova slavia praga 0-0 amical … cat de naspa . nici gratis nu m-as duce .

  2. #2
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2846

    Stadionul va fi mereu un motiv de ciordeli de milioane. Normal ar fi să se facă profit frumos pentru oraș după o investiție atât de mare, dar, fiind pe mâna municipiului, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu…Va fi un factor de falimentare a bugetului.

  3. #3
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9283

    Daca nu se prabuseste la primul vant mai puternic , atunci sigur a fost construit pentru ciordeli de tip comunist ,stalinist etc . Postacii sunt la un pas de apoplexie , nu mai stiu ce sa inventeze ca sa compromita cea mai mare realizare a orasului de anul asta : noul stadion de fotbal ! Realizare la care ei nu au participat cu nimic, dimpotriva au pus bete in roate de cate ori au avut ocazia .

  4. #4
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2846

    Postacii penalilor se țin numai de minciuni și halesc maro cu polonicul.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.