Patroni doljeni, taxați pentru munca „la negru”

Patroni doljeni, taxați pentru munca „la negru”

1.811
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Patru angajatori din județul Dolj au fost aspru sancționați de către inspectorii de muncă, după un control efectuat, în prima jumătate a acestei luni, pe linia respectării legii privind întocmirea actelor care să ateste încadrarea în muncă a salariaților, domeniul construcțiilor continuând să fie unul cu multe probleme, spun reprezentanții Inspectoratului de Muncă Dolj.  

Fiecare dintre cei patru patroni doljeni, care au firme de construcții, a primit o amendă de 20.000 de lei, reprezentanții ITM Dolj depistând că aveau persoane fără contract la aceste societăți.

Potrivit reprezentanților ITM Dolj, acțiunile de control au vizat nu mai puțin de 82 de angajatori din mai multe domeni de activitate, fiind constatate 39 de deficienţe, pentru care s-au dispus măsuri de remediere şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale.

Probleme au fost și pe linia siguranței la locul de muncă, în urma celor 67 de acţiuni de control fiind aplicate 51 de amenzi și s-au dispus măsuri de remediere.

Neefectuarea controlului medical periodic la frecvenţa prevăzută; neutilizarea de către angajaţi a echipamentelor individuale de protecţie, cu acceptul conducătorilor locurilor de muncă; utilizarea de schele incomplete/neconforme, fiind depistate şantiere în care utilajele erau instabile, fără balustrade de protecţie, fapt care a condus la oprirea unei schele pe un şantier sau chiar la sistarea activităţii în alt caz, acestea au fost printre neregulile depistate de către inspectorii din cadrul ITM Dolj.

 

 

2 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  358

  Pai cand statul iti ia 45% pe biruri…la ce te astepti?? Sa ai un salariu de 2000 lei in mana,la stat ajunge un bir de aprox 1600 lei,de parca vin domniile lor sa puna mana la munca cu cetatenii! Vai si amar daca mai votam cu mana si nu cu capul!!

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   01-06-2012
  Mesaje
  348

  Care 45% ? Pentru vreo 10 ani angajatii din constructii nu vor plati impozit pe venit 10%, CAS scazut cu aproape 4%, sanatate nu platesc, 10%. Vor plati 21.25% impozit total, daca nu s-a mai modificat ceva. La un asemenea impozit chiar nu mai ai scuza, mai ales ca nu se mai gaseste forta de munca in craiova.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.