Patru cetăţeni din Irak şi unul din Siria ascunși într-un camion cu...

Patru cetăţeni din Irak şi unul din Siria ascunși într-un camion cu butelii, depistaţi la Calafat

2.138
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Patru cetăţeni din Irak si unul din Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un camion încărcat cu butelii pentru gaz, care era condus de un cetăţean bulgar, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din Calafat. 

Vineri după-amiaza, în Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar la volanul unui camion, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, butelii pentru gaz, goale, din Bulgaria, cu destinaţia Cehia.

„Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, în partea din față a compartimentului marfă, cinci persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că patru bărbaţi sunt din Irak şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 31 şi 59 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorca camionului în Sofia, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, fără ştirea şoferului, plătind între 3000 si 4000 euro fiecare, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, șoferul camionului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferul şi cei cinci bărbaţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.