Pavilion nou, cu salon pentru arși, la Spitalul Militar din Craiova

Pavilion nou, cu salon pentru arși, la Spitalul Militar din Craiova

3.621
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La Spitalul Militar „Ștefan Odobleja” din Craiova va fi construit, până la începutul anului 2021, un pavilion nou, structura urmând să deservească Brigada Multinațională Sud Est din Bănie, dar nu numai.  

Potrivit ministrului Apărării, Mihai Fifor, investiția se ridică la suma de aproximativ 47 de milioane de lei și va fi suportată din bugetul Ministerului Apărării Naționale. „Un punct foarte important pentru noi este reabilitarea spațiilor ce țin de Spitalul Militar de la Craiova și nu doar reabilitarea spațiilor dar și investiții într-un nou pavilion care va veni să întregească partea operațională a spitalului. Este o investiție care se va ridica la aproximativ 47 milioane lei. Noi estimăm să fim gata cu această construcție undeva la începutul anului 2021. Este o investiție care se realizează pe fondurile Ministerului Apărării Naționale și care, odată pusă în funcțiune, va asigura toate serviciile necesare pentru Brigada Multinațională de la Craiova”, a precizat Fifor.

La rândul său, directorul Spitalului Militar din Craiova, col.dr. Iovan Vlădia, a menționat că noua structură va permite, printre altele, optimizarea primirii urgențelor. „În condițiile în care vrem să înființăm specialități noi în special în ceea ce privește partea operațională, chirurgicală, de intervenție imediată, lucru care este în concordanță cu specificul militar al spitalului, fără o investiție în infrastructură care să asigure toate aceste condiții nu putem vorbi de dezvoltare. Existența noului pavilion va permite, pe lângă optimizarea activității de primire a urgențelor, de investigare a lor imediată și completă, la posibilitatea de a interveni operator pe moment atunci când e nevoie fie prin interveții de mai mică anvergură, fie intervenții mai mari și, mai mult, de a avea posibilitatea de a ține pacienții în ATI și în anumite saloane în aceeași clădire. Această investiție permite și apariția unor specialități noi care până acum nu erau – chirurgie vasculară, chirurgie toracică, neurochirurgie și chirurgie plastică și reparatorie, chiar cu un salon de arși”, a declarat Vlădia.

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.