Pensionarii din Craiova au un club al lor. Este primul spațiu de...

Pensionarii din Craiova au un club al lor. Este primul spațiu de acest fel din Bănie

26.223
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vârstnicii din municipiul Craiova își vor putea petrece timpul liber, începând de la 1 octombrie, anul acesta, în primul club al pensionarilor din Bănie, centrul fiind inaugurat chiar de ziua lor.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a fost alături de vârstnici, la Clubul Pensionarilor, menționând faptul că centrul este dotat în așa fel încât cei care îl vor frecventa vor putea derula activități variate.

„Este pentru prima dată când Primăria Craiova organizează şi pune la dispoziţie, prin asistenţa socială, un astfel de club al persoanelor vârstnice. Poate că trebuia făcut mai demult, dar niciodată nu este prea târziu. Nu ne vom opri aici, le promitem! Clubul este o oază de linişte, o oază de relaxare pentru că el este dotat la ora aceasta prin grija asistenţei sociale, prin grija city-managerului Sorin Manda, cu tot ceea ce este necesar, începând de la mobilier, televizor, jocuri distractive, bibliotecă cu cărţi”, a menționat Genoiu.

Președintele Asociației Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul” din Craiova, Marin Trifan, speră ca numărul unor astfel de centre să crească.

„Eu mi-aş dori ca al doilea club să fie în cartierul Craioviţa Nouă, fiindcă acolo sunt majoritatea pensionarilor. Sper ca autoritățile să nu se oprească aici. Îmi mai doresc ca aici să organizăm și cursuri de calculatoare sau colocvii, întâlniri cu autoritățile sau parlamentarii”, a spus Trifan

Clubul Pensionarilor este deschis de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-14.00. Autoritățile au estimat o capacitate maximă de 20 de persoane/oră, vârstnicii având la dispoziție un sistem pentru muzică, table, șah, rummy, alte diverse jocuri distractive, un televizor, scopul fiind ca aceștia să socializeze.

Amenajarea spațiului a costat aproximativ 20.000 lei, reparațiile fiind efectuate pe acordul de reparații.

Sediul clubului se află pe Strada Nicolae Titulescu nr. 7 (între fostul CEZ și piața de flori de la km 0, pe partea stângă).

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.