Permis de conducere GRATUIT pentru tinerii din medii defavorizate

Permis de conducere GRATUIT pentru tinerii din medii defavorizate

4.515
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,50)

Tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani, pot face gratuit şcoala de şoferi pentru obţinerea unui permis de conducere de categorie B, C sau D, în cadrul unui program finanţat de Fundaţia pentru Comunitate.

Un program finanţat de Fundaţia pentru Comunitate permite decontarea tuturor cheltuielilor aferente dobândirii unui permis de conducere pentru tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani, scrie Agerpres.

„Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie. Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat de presă al Fundaţiei pentru Comunitate.

Doritorii trebuie să depună la dosar o scrisoare de motivare personală, anchetă socială, în cazul minorilor o declaraţie din partea părintelui sau a reprezentantului legal, în cazul celor peste 18 ani o declaraţie de susţinere din partea unui mentor, ofertă de preţ de la şcoala de şoferi şi un document despre nivelul studiilor absolvite.

Un avantaj constituie o adeverinţă din partea unui angajator din care să reiasă că permisul de conducere este important în obţinerea unui loc de muncă, respectiv o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituţii de stat.

„Mesajul nostru este foarte simplu: plătim şcoala de şoferi. Prin acest program plătim costurile şcolii de şoferi, cuprinse între 1.300 şi 2.300 de lei, sau pentru anumite categorii chiar 3.000 de lei, dar şi alte cheltuieli precum examenul medical. Este un program foarte popular şi în fiecare an avem de trei-patru ori mai multe solicitări decât finanţările pe care le acordăm. Pentru acordarea finanţării avem în vedere situaţia materială a solicitantului, dar şi modul în care acesta reuşeşte să ne convingă că are nevoie de permis de conducere pentru un loc de muncă”, a declarat, Andras Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

2 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   17-02-2010
  Mesaje
  350

  useless: data limita pentru trimitere documente 23.01.2021. deci o zi pentru scos ancheta sociala, adeverinte, oferta de la scoala de soferi, etc…

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   23-05-2008
  Mesaje
  282

  Gratuit nu exista. Doar Dumnezeu face din nimic totul. Noi platim pentru ideile Statului Roman Dictatura Socialista. Daca vrea sa ne fie bine noua, Natiunii Romane, sa fim in siguranta, cum zic pesedistii, sa lase taxele nesimtite, furtul legal. Sa ne lase sa ne dezvoltam. Mie cand mi-a mers mai bine, donam si 1000 de lei pe luna unor oameni nevoiasi ( o treime din cat castigam ). Statul socialist fura de la noi, ne tine pe toti in saracie prin taxe nesimtite; da putin de tot la saraci ca sa ii voteze, ca doar amaratii sunt majoritari si cica avem „democratie” si in rest, zecile de miliarde si le opreste lui. Ia datorii externe in numele nostru, ca sa ne „ajute”, din care fura o buna parte. Vald Tepes a avut o idee buna: lasa oamenii sa faca comert, fara taxe nesimtite. Acum Statul iti ia mai mult de jumatate si singurul beneficiu este ca nu te baga la inchisoare.

  Tineti minte, Statul Roman este dusmanul nostru.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.