Peste 1.300 de doljeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână de monitorizare

Peste 1.300 de doljeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână de monitorizare

3.203
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 1.300 de doljeni se confruntă cu viroze, de când a început sezonul rece, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj recomandându-le celor care se confruntă cu astfel de probleme să meargă la medic de la primele simptome și să evite administrarea de medicamente după propriile reguli.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au trecut la monitorizarea sezonului gripal, în doar o săptămână de supraveghere fiind înregistrate cele peste 1.300 de cazuri de viroze respiratorii.

„În prima săptămână de supraveghere epidemiologică a sezonului gripal, la nivelul județul Dolj au fost înregistrate 1.050 de cazuri de infecții acute respiratorii superioare, 252 de cazuri de pneumopatii și niciun caz de gripă. Având în vedere că numărul total a fost de 1.302 persoane este un pic mai mare decât cel din aceeași perioadă a anului trecut”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Narciza Dincă.

Medicii recomandă, ca măsură de prevenție, spălatul mâinilor cât mai des. Alături de măsuri igienice, cum ar fi utilizarea batistelor de unică folosință, specialiştii recomandă, dea semenea, evitarea aglomerației si a zonelor unde riscul de îmbolnăvire este mai mare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.