DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Un cetățean bulgar a fost reținut după ce, vineri, polițiștii din Dolj au găsit ascunse, într-un compartiment special al unui TIR condus de către acesta, peste 32.000 de pachete de țigări care nu au fost declarate la controlul vamal.

Potrivit IPJ Dolj, vineri, a fost identificat, în comuna Rast, un TIR înmatriculat în Bulgaria, condus de un bărbat, de 40 de ani.

În urma controlului efectuat în semiremorcă, pe plafonul superior, a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate țigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu au fost declarate la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate 32.515 pachete de țigarete (650.300 de țigarete), prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 719.213 lei.

Întreaga cantitate de ţigări și TIR-ul au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost dus la sediul IPJ Dolj, iar în urma probatorului administrat a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete.

Sâmbătă, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.