Peste 6.300 de cărți funciare au fost eliberate gratuit, în Dolj, prin...

Peste 6.300 de cărți funciare au fost eliberate gratuit, în Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară

4.505
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cele 6.357 de cărți funcire – aferente numărului exact al imobilelor înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară – aparțin proprietarilor terenurilor agricole din 15 comune din județul Dolj.

Lucrările de cadastru general, începute în anul 2016, au fost finanțate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj și s-au derulat în localitățile: Afumați, Amărăștii de Sus, Apele Vii, Bârca, Brabova, Braloștița, Bratovoești, Carpen, Castranova, Fărcaș, Ghercești, Giubega, Măceșu de Sus, Seaca de Câmp și Șimnicu de Sus.

Predare noilor cărți funciare către primarii celor 15 comune, de către directorul OCPI Dolj, Mihai Cilibiu, a avut loc astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezente și autoritățile locale. 

Dim datele furnizate de reprezentanții OCPI Dolj, în prezent, din totalul de 111 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, două sunt cadastrate în proporție de sută la sută (Dranic și Mischii), iar în alte 107 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Sperăm ca în 2018 să înceapă lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în cele 31 de comune din județul Dolj aflate pe lista celor 660 de UAT-uri din mediul rural din toate județele țării, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a precizat directorul OCPI Dolj, Mihai CILIBIU.

Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.