Peste o sută de doljeni, la spital, cu boală diareică acută. Mulți...

Peste o sută de doljeni, la spital, cu boală diareică acută. Mulți copii afectați

9.232
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste o sută de doljeni au ajuns la spital, în doar o săptămână, cu boală diareică acută, cei mai mulți dintre pacienți fiind copii cu vârste între 1 și 4 ani.  

Conform situaţiei DSP Dolj, afecţiunea a fost depistată atât în cabinetele medicilor de familie din judeţ, cât şi direct în unităţile spitaliceşti. Cele mai multe cazuri au impus internarea în spital.

„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a BDA care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 iunie – 31 octombrie, săptămâna trecută, în judeţul Dolj, au fost diagnosticate 111 cazuri cu BDA, din care opt de către cabinetele de medicină de familie. Au fost internate în spital 102 cazuri suspecte de BDA din care au fost confirmate 90, etiologia fiind precizată la 20 cazuri: 12 Giardia, 1 Rotavirus şi 7 alţi agenţi. Nu s-au înregistrat decese la grupa de vârstă  sub un an. Nu s-au raportat cazuri suspecte de  sindrom hemolytic uremic (SHU)”, a menţionat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu.

Acesta a mai spus că cele mai afectate au fost grupele de vârstă 1-4 ani (36 cazuri) şi 15 – 64 ani (27 cazuri).

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.