Piese unicat cumpărate de Muzeul Olteniei. Cele mai multe ilustrează aspecte din...

Piese unicat cumpărate de Muzeul Olteniei. Cele mai multe ilustrează aspecte din viața Familiei Regale a României

1.840
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Muzeul Olteniei Craiova a cumpărat, recent, o serie de piese valoroase, cele mai multe dintre acestea ilustrând aspecte din viața și activitatea membrilor Familiei Regale a României.

„Patrimoniul Secției de Istorie – Arheologie s-a îmbogățit de curând cu numeroase obiecte de o incontestabilă relevanță, care au făcut parte dintr-o colecție particulară constituită de-a lungul a mai bine de o jumătate de secol. Vorbim despre o achiziție cu însemnătate națională, cu atât mai mult cu cât ea include piese foarte rare, unele având chiar caracter de unicat, sens în care aș aminti ștampila Casei Majestății Sale Regina Maria. Epoca marilor monarhi ai României capătă o nouă dimensiune în tezaurul Muzeului Olteniei, în care se adaugă astfel fotografii ale membrilor Familiei Regale, realizate în ateliere renumite ale vremii, cărți poștale, unele purtând semnăturile reginelor Elisabeta și Maria, sau volume ale unor personalități marcante, dintre care se distinge reputatul istoric Nicolae Iorga”, a precizat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

În lotul recent achiziționat intră și o serie de opere de artă, printre care un portret al Regelui Carol I, având-o ca autoare pe Ottilia Michail-Oteteleșanu, dar și o statuie din bronz, care îl înfățișează pe suveran în ținuta de campanie din timpul Războiului de Independență.

De asemenea, importantul fond «Nicolae Titulescu» pe care îl deține Muzeul Olteniei este și el completat cu mai multe piese valoroase, între acestea regăsindu-se cărți poștale semnate de marele diplomat român, mai anunță șeful administrației județene.

„Acest demers investițional reprezintă un real câștig nu doar pentru publicul pasionat de istorie, ci și pentru cercetătorii interesați de studierea unui capitol esențial din trecutul nostru, o perioadă în care a fost dobândită independența, a fost înfăptuită Marea Unire, iar România s-a afirmat ca stat modern”, a completat Prioteasa.

Reprezentanții Consiliul Județean Dolj spun că vor continua să susțină, prin alocări de fonduri, inițiativele capabile să conducă la diversificarea patrimoniului Muzeului Olteniei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.