(VIDEO) Plan Roșu de intervenție în Dolj: Elevi intoxicați posibil de la...

(VIDEO) Plan Roșu de intervenție în Dolj: Elevi intoxicați posibil de la produse de curățenie

13.662
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Autoritățile doljene au activat, astăzi, la ora 10:40, Planul Roșu de intervenție la Școala Daneți, unde, se pare, elevii unei clase de a III-a prezintă simptomele unei intoxicații cu substanțe provenite de la produsele de curățat. Alarma a fost dată la 112, la ora 10:00. La fața locului au intervinit 3 ATPVM, 1 EPA si 2 ambulanțe SAJ Dolj.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ISU Dolj, 16 elevi ar fi acuzat probleme medicale, dintre care doi prezintă stări de greață, amețeli și vomă, au fost evaluați, și, în funcție de necesitate, vor fi transportați la spital.

Copiii sunt la dispensarul din sat, sunt evaluați, și, in funcție de decizia medicală, vor fi transportați la spitalele din Craiova. Toți copiii sunt conștienți și cooperanți”, a precizat Tania Vîlceanu, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Din primele informații de la fața locului, s-a constatat că s-a făcut curățenie cu substanțe de curățare. Se lucrează la identificarea substanțelor cu aparatura din dotare”, a precizat Florin Cocoșilă, din cadrul ISU Dolj.

UPDATE, 11.20:Toți copiii sunt la dispensarul din localiatate, toți sunt constientii și cooperanți. Unul dingur a avut stare de vomă. 14 dintre ei sunt urcați în ambulanțe pentru a fi transportați la spitale, în Craiova. Unul a plecat cu părinții la spital și pentru un altul părintele a refuzat transportul copilului la spital”, potrivit Taniei Vîlceanu.

Conform reprezentantului ISU Dolj, sunt duși la la spital pentru că ”este o măsură preventivă pentru investigații medicale amănunțite”.

Elevii vor fi repartizați la Spitalul de Urgență, Spitalul Militar,  Spitalul Nr. 2 și la Secția de Pediatrie de la Parc.

UPDATE, ora 12:30: În urma testelor făcute de ISU Dolj, nu s-a detectat nimic peste valorile normale ale aerului inspirat de copii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.