DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ploile din ultima perioadă au îngreunat lucrările derulate pe Tronsonul I al Drumului Expres Craiova- Pitești, constructorul luând decizia suspendării activității. 

Reprezentantul firmei care se ocupă de lucrări, pe acest sector de drum, a precizat, în cadrul unei discuții pe care a avut-o cu prefectul județului Dolj, că de joi s-a reușit reluarea activității.

„Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, lucrările au fost suspendate, însă în cursul zilei de ieri acestea au fost reluate, fiind angrenat pe șantier 80 la sută din personal. Începând din această dimineață este mobilizare totală pe acest tronson și sperăm ca vremea să fie favorabilă constructorului. Avem un grad de execuție de aproximativ 42 la sută”, a precizat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

Tronsonul 1 Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA). Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019. Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.