DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lucrările de reabilitare a podului suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova se derulează în condiții normale, muncitorii reușind să respecte graficul de lucru și, cel mai probabil, obiectivul va fi gata la timp.

Potrivit primarului Craiovei, în prezent, se lucrează la partea metalică a căii de rulare și la cea formată din piatră.

„Podul suspendat din Parcul Romanescu ajunge în curând la aspectul său de odinioară. În acest moment se lucrează la calea de rulare (partea metalică, curățirea și vopsirea acesteia este aproape de final), la piatră, se nivelează materialul de la umplutura rosturilor și se va trece la aplicarea culorii finale. Ultima etapă va fi podeaua din lemn de stejar special tratat pentru a rezista vremii”, a spus Mihail Genoiu.

Lucrările la acest pod au luat startul în luna februarie a acestui an, fiind pentru priam dată când s-au făcut ample lucrări de reabilitare a obiectivului. Constructorul va trebui să respecte proiectul inițial, arhitecții implicați în această acțiune propunându-și să aducă obiectivul la forma lui inițială, din anul 1903.

Reabilitarea podului presupune o investiție de 4,3 milioane de lei, sursa de finanțare fiind fondurile europene.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.