Polițist craiovean trimis în judecată pentru abuz în serviciu și uz de...

Polițist craiovean trimis în judecată pentru abuz în serviciu și uz de fals. A furat bani

6.512
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un comisar șef din cadrul IPJ Dolj a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova, acesta fiind acuzat că prin falsificarea mai multor acte și-a însușit diverse sume de bani.

Potrivit DNA Craiova, în perioada februarie 2012 – februarie 2014, inculpatul Peca Leontin, în calitate de șef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că, prin falsificarea statelor de plată, și-ar fi însușit fără drept sume de bani (de exemplu spor pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale) la care nu avea dreptul, în valoare totală de 28.705 de lei.

Procedând astfel, acesta ar fi prejudiciat bugetul IPJ Dolj cu suma de 55.324 de lei.

Totodată, în perioada 2010 – 2013, acesta ar fi dispus efectuarea unor tranzacții bancare nejustificate din fondurile financiare ale IPJ Dolj în contul bancar al unei asociații a polițiștilor, prin virarea unor sume de bani mai mari decât cele reținute cu titlu de cotizație din salariile membrilor, ulterior însușindu-și suma de 150.618 de lei.

„În cauză, Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj s-a constituit parte civilă cu suma de 28.697 lei, reprezentând paguba creată unității prin încasarea de drepturi salariale necuvenite și cu suma de 150.618 lei, reprezentând transferurile nelegale de bani din contul Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj în contul asociației respective. În cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra unor bunuri imobile deținute de inculpatul Peca Leontin”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, polițistul fiind anchetat pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (2 fapte), fals informatic, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată; uz de fals, în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.