Polițiștii au întocmit dosar penal în cazul patronului firmei care a adus...

Polițiștii au întocmit dosar penal în cazul patronului firmei care a adus utilajele în fața CJ Dolj

7.574
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un dosar penal a fost întocmit de către polițiștii doljeni, după ce administratorul firmei SC European Waste Technology (EWT) SRL, care construiește în Craiova platformele pentru containerele îngropate, a blocat strada din fața Consiliului Județean Dolj, cu mai multe utilaje, nemulțumit fiind de colaborarea cu cei din administrația județeană. 

Potrivit IPJ Dolj, la fata locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că administratorul unei societăți comerciale ar fi dispus angajaților să blocheze cu utilajele societăţii strada Nicolaescu Plopşor de la intersectia cu strada Olteț până la intersecția cu strada A I. Cuza.

„Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au intervenit pentru fluidizarea circulației rutiere, iar ulterior strada a fost
deblocată, circulaţia vehiculelor desfășurându-se în condiții normale. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Marius Croitoru, patronul firmei, susține că se întârzie cu amplasarea containerelor îngropate din cauza Consiliului Județean Dolj și acesta este motivul pentru care a recurs la un asemenea gest.

În replică, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a menționat că întregul demers este doar o încercare de a manipula opinia publică.

„Prezența utilajelor SC European Waste Technology în fața Palatului Administrativ reprezintă o încercare de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene.

Reprezentanții companiei profită de pe urma atenției pe care craiovenii o oferă procesului de realizare a platformelor containerelor îngropate și încearcă să ofere o imagine denaturată a relației dintre constructor și Consiliul Județean Dolj. Scopul final al acestui demers îl reprezintă obținerea unor sume mai mari din partea autorității publice pentru lucrările care se desfășoară în acest moment în Craiova.

În realitate, cererea de majorare a valorii lucrărilor se află în instanță, ca urmare a unui demers pe care SC European Waste Technology l-a inițiat împotriva Consiliului Județean Dolj, iar litigiul comercial este în curs de soluționare.

Autoritatea publică nu poate modifica termenii contractului aflat în desfășurare, contract pe care compania constructoare și l-a asumat la momentul semnării, în lipsa unei decizii judecătorești.

Investiția se realizează din fonduri europene obținute în baza unor condiții stricte, de la care autoritatea publică nu se poate abate. Banii publici nu pot fi utilizați discreționar.

Totodată, subliniez faptul că toate compartimentele Consiliului Județean Dolj implicate în desfășurarea acestui proiect au oferit sprijin și au întreprins toate demersurile necesare pentru buna desfășurare a contractului. Specialiștii noștri au întocmit la timp toate documentațiile necesare și au acționat cu celeritate de fiecare dată când au existat solicitări din partea constructorului.

Acțiunea de astăzi este una împotriva legii și a intereselor publice. Suntem convinși că instituțiile abilitate vor lua măsuri în consecință”, a precizat Vasile.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     07-09-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    83

    Aici este doar parerea lui „președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile”, cu „Scopul final al acestui demers îl reprezintă obținerea unor sume mai mari din partea autorității publice”, „subliniez faptul că toate compartimentele Consiliului Județean Dolj implicate în desfășurarea acestui proiect au oferit sprijin și au întreprins toate demersurile necesare pentru buna desfășurare a contractului. Specialiștii noștri au întocmit la timp toate documentațiile necesare”

    Marius Croitoru a spus ca nu din acest motiv a protestat, ci pentru ca a fost amenintat de CJ Dolj ca va fi penalizat pentru intarzierea lucrarilor, pe care el nu le poate executa pentru ca efectiv contrar celor spuse de preș. CJ Dolj Cosmin Vasile, nu nu a re toate documentele si autorizatiile necesare, ci 60%, datorita lor intarzie, si tot ei ameninta.

    Adevarul o fi la mijloc si nu or mai onora CJ promisiunile, fara sa primeasca spaga, cum face statul.

    P.S.: „celeritate” este un termen pe care doar la anumiti domni de o anumita religie, si foarte mari nenoriciti din sistemul public din acest judet, l-am mai intalnit.

    Sa incercati sa AJUTATI colegii de pe forum. Lumea vine aici sa si invete ceva. Daca un utilizator primeste glume si raspunsuri ironice, nu va invata nimic, iar pe viitor va va raspunde cu aceeasi moneda.Sa le multumiti celor care va ajuta. Un simplu multumesc il face pe cel care a ajutat sa se simta bine si sa repete gestul si pe viitor.'Vorba dulce mult aduce.'

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.