Polițiștii locali au sesizat procurorii în cazul persoanelor prinse la cerșit

Polițiștii locali au sesizat procurorii în cazul persoanelor prinse la cerșit

1.205
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

12 persoane prinse cerșind pe străzile din Bănie, de către polițiștii locali, au fost date pe mâna procurorilor, vineri, acestea folosindu-și copiii pentru a face rost de bani. 

În lunile iulie – august, structurile operative cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au declanșat o amplă acțiune ce a avut ca scop eradicarea faptelor de cerșetorie ce se desfășoară în Craiova.

„Au fost monitorizate principalele intersecții semaforizate ale municipiului Craiova și zonele cunoscute unde se practică astfel de fapte (zonele centrale – Piața Mihai Viteazul, Centrul Istoric, Teatrul Național, zona Universității, etc), persoanele depistate că apelau la mila cetățenilor fiind conduse la sediul Poliției Locale, identificate, percheziționate (conform procedurilor legale), aplicându-se măsurile prevăzute de actele normative în vigoare. Cu această ocazie au fost depistate și identificate 12 persoane care au folosit și determinat minori sau persoane cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului, sau care au practicat cerșetoria (deși aveau capacitatea de a munci) folosindu-se în acest scop de prezenţa minorilor”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Craiova.

De asemenea, au fost identificați 22 de copii minori și o persoană cu handicap locomotor ce practicau cerșetoria, la îndemnul părinților sau curatorilor legali ai acestora.

„În toate cazurile de depistare a copiilor minori, polițiștii locali au solicitat și beneficiat de sprijinul funcționarilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, care s-au prezentat de îndată la sediul Poliției Locale, iar după întocmirea actelor procedurale, au preluat copiii minori împreună cu părinții acestora, în vederea aplicărilor măsurilor și procedurilor potrivit actelor legale în vigoare. În cazul a trei minori, s-a luat măsura predării acestora către Centrul de primire a minorilor în regim de urgență Rășinari”, se mai arată în comunicat.

Poliția Locală roagă cetățenii să nu mai ofere sume de bani sau alte bunuri persoanelor ce practică cerșetoria, persoane apte de muncă, ce încalcă prevederile normative în vigoare și să sesizeze aceste aspecte la telefonul cetățeanului 0251-984.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.