DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a cerut Ministerului Sănătăţii ca Spitalul Militar Craiova să devină spital Covid. Se face o astfel de solicitare întrucât în Bănie nu mai este niciun loc la ATI pentru bolnavii de Covid. 
„Este o situație disperată în spitale, dacă în urmă cu două săptămâni, când am organizat o conferință de presă aici, precizam lipsa locurilor la ATI, astăzi, lucrurile s-au înrăutățit, avem probleme la paturile cu necesar de oxigen, în sensul că nu mai avem paturi disponibile. Am transmis reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, managerilor de spitale, să găsim soluții. Și într-o primă fază, am solicitat Ministerul Sănătății să introducem Spitalul Militar în spital COVID-19. Vreau să transmit un mesaj clar populației, să vină să se vaccineze, este singura măsura ce ne stă la îndemână pentru a ne imuniza, și nu să trecem prin boală!”, a menționat prefectul județului.
“Spitalele se confruntă în fiecare zi cu pacienți care ajung în stare gravă sau foarte gravă, cu necesar de oxigen, aproape toți pacienții care ajung la urgență au nevoie de oxigen, iar resursele sunt limitate, pentru că este o criză a locurilor de oxigen”, au transmis și managerii spitalelor.
Astăzi, conform raportărilor oficiale, sunt trei localități ce au depășit incidența de 15 la mia de locuitori, iar municipiul Craiova a ajuns la o rată de infectare de 11,36.


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.